Сабор Љујића на Воденој Пољани

13. август 2024. године Традиција Коментари

Водена пољана- Манастир Козме и Дамјана (Фото: С. Голубовић) Подсећање на корене - окупљање на Воденој Пољани (Фото: С. Голубовић)

Братство са најдужом традицијом сусрета и виђења у Лимској долини и Старом Влаху - окупљају се по 20. пут 31. августа.

Скуп братства Љујића одржаће се 31. августа на Воденој Пољани, на Златару, код манастира Светих Козме и Дамјана. Породице и потомци окупљају се по 20. пут и ово су, колико се зна у Старом Влаху и Полимљу, сусрети и виђења са најдужом традицијом.

Лоза Љујића се из Грнчарева, испод Стожера. код Бијелог Поља, где је 2003. године одржан први скуп, гранала низ Лимску долину, па преко пријепољских и нововарошких села, Златара и Увца до Шумадије, Београда и других места.

Љујићи у Милешеви Традиција дуга две деценије - са сусрета у Милешеви

Подсећајући, мало у шали, „да нема краја ђе нема Љујића“, Иван Љујић из Косатице, код Пријепоља, председник  Скупштине братства и власник фирме „Коник“, очекује да се на Златару окупи од 350 до 500 братственика. Домаћини сусрета су чланови ове фамилије из Правошеве и Косатице.

Иницијативу за окупљање, подсећање на корене, упознавање и дружење, али и сакупљање грађње о лози, као и испомоћи породицама, покренуо је пре две године преминули Велибор Љујић, фудбалски судија из Београда, родом из  нововарошке Бистрице.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

sabor ljujića


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.