Лепота и снага планине

zlatarinfo.rs ( Д. Гагричић ) 07. јул 2024. године Традиција Коментари

Одбојкашки турнир привукао посебну пажњу (Фото: Д. Гагричић) Одбојкашки турнир привукао посебну пажњу (Фото: Д. Гагричић)

У снази без премца екипа Аљиновића, најбољи фудбалери Карауле, а одбојкаши Горачића. Валентина Прелић (18) “Мис Златара”.

На златарском вису Џаде, у мору четинара и на висини од 1.400 метара на Ивањдан су царовале лепота, снага, спортски дух. По реду 12. “Сусрети златарских села” били су баш сусрети комшија и пријатеља, али и љутих ривала на тепиху планине, уз стисак руке и честитку бољем и спретнијем.

Екипа Аљинмовића је без премца међу девет села кад треба покзати снагу - претплаћени су на прво место у вучење конопца, док су такмичари Рашо Милинковић и Вујица Савковић били најспретнији у стругању кладаром, а Ненад Ивезић у надвлачењу кличка.

Најуспешнији такмичатри и рабаџије са домаћинима “Сусрета” Најуспешнији такмичатри и рабаџије са домаћинима Сусрета

У трци на ливади победили су дечак Давид Јаџић и код старијих Аклександар Цупарић. У скоку у даљ најуспешнији је био Лазаре Радулоивић, а у бацању камена с рамена Енес Папић.

Такмичари, судије и никад већи број посетилаца сложили су се у оцени да су по квалитету одскакали фудбалски и одбојкашки турнир. Пехаре су однеле екипе Карауле и Горачића.

Андреа, Валентина и Јана са члановима жирија за Мис Златара Андреа, Валентина и Јана са члановима жирија за Мис Златара

По други пут се бирала “Мис Златара” уз учешће двадесетак девојака. Седмодневни боравак у Чању припао је Валентини Прељић (18) из Дражевића, а пратиље су јој Андреа Пушичић и Јана Пурић. 

Чобанске вештине, као некад на саборима планине Чобанске вештине, као некад на саборима планине

У жирију су били туристички радници варошке и околних општина, а председница  Даница Јефтић Шишовић, директор Кулурног центра на Златибору, истакла  је да је победила природна лепота, без шминке и фарбе, оно што носе и чиме зраче девојке.

Рабаџија је било мање него ранијих година. У тежој категорији победила је запрега Милана Жунића из Кућана, испред Милана Ј. Жунића из Беле Реке и Вида Петаковића из Дражевића, а у лакшој Милан Ј. Жунић био је бољи од Милоша Драшковића из Мочиоца.

Први рабаџија - Милан Жунић из Кућана Први рабаџија - Милан Жунић из Кућана

12 “Сусрети  златарских села” одржани су уз подршку туристичких организација  Пријепоља и Нове Вароши, те  предузећа “Коник” Ивана Љујића из Пријепоиља, ресторана “Поглед” и групе ентузијаста.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

vis džade


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.