59. MОСИ у Ужицу

uzice.rs 22. јун 2024. године Коментари

МОСИ Ужице МОСИ Ужице

Предстојеће МОСИ у знаку нових дисциплина, бројних концерата и великог броја учесника.

Град Ужице, национална престоница културе Србије, сигурно ће бити и достојан домаћин 59. МОСИ, које ће од 10. до 14. јула, окупити око 2500 спортиста из 35 општина са тромеђе Србије, Босне и Херцеговине и Црне Горе”, истакла је градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић на седници скупштине МОСИ одржаној данас.

Такмичење ће се одвијати у 18 спортских дисциплина, три су нове у односу на претходне игре, а то су пливање и ватерполо за мушкарце и баскет 3×3 за мушкарце и жене. Према речима градоначелнице безбедност учесника и здравствена заштита на првом су месту.

“Од тренутка када је град Ужице од оштине Колашин преузео титулу, почеле су темељне припреме за ове спотрске сусрете, па су тако пажљиво одређени смештај и исхрана, а истакла бих да су и безбедност и аспект здравствене заштите на високом нивоу. Отварање 59. Међуопштинских омладинских спортских игара планирано је за 10. јул у 18 часова на Стадиону ,,Радомир Антић“, након чега нас очекује концерт Дејана Петровића и Биг бенда од 21 час. Такође, и концерти осталих дана почињу у 21 час на Градском тргу, и то: 11. јула наступиће Амадеус бенд, 12. јула Жељко Васић, и 13. јула група Кербер”.

Наступаће као предгрупе и локални извођачи а истовремено током ових вечери и у Градском културном центру одвијаће се богат забавни програм.

“Уз позив да се сви наши суграђани и суграђанке уживају у овој манифестацији и концертима, сигурна сам да ће Ужице, које је и овогодишња Престоница културе Србије, бити достојан домаћин 59. Међуопштинских омладинских спортских игара”, нагласила је градоначелница.

Сви учесници и гости Ужица поред спортских такмичења и вечерњих концерата моћи ће да посете Народни музеј, Хидроценталу “Под градом” , Градску галерију и Јокановића кућу и упознају се са богатом историјом и културом града.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

užice mosi 2024


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.