Промоција књиге „Стари Влах“

zlatarinfo.rs ( Д. Гагричић ) 24. мај 2024. године Култура Коментари

Стари Влах Истраживања о становништву, насељима и обичајима Старог Влаха (Фото: Д. Гагричић)

У уторак (28. маја) у Библиотеци у Новој Вароши говориће историчари и етнолози. Приређивач зборника радова Борисав Челиковић, а издавач „Службени гласник“ из Београда.

У Библиотеци „Јован Томић“ у Новој Вароши у уторак (28. маја)  биће промовисана књига „Стари Влах“ недавно објављена у издању „Службеног гласника“ из Београда.

На близу хиљаду страница књиге приређивач  Борисав Челиковић сабрао је истраживања о становништву, насељима и обичајима Старог Влаха. Обрађено је 190 насељених места на подручју Ивањице, Чајетине, Прибоја, Нове Вароши, Рудог и Вишеграда..

Ово је 53. књига едиције „Корени“ у којој су, углавном, студије  рађене по упутствима Јована Цвијића (1865-1927), српског географа и научника, али и радови каснијих истраживача. Пред читаоцима су драгоцена сведочанства и добро ће доћи истраживачима, ђацима, студентима, професорима, али и радозналцима што трагају за пореклом, старим огњиштима и завичајем предака, као и обичајима.

Плакат за сусрете са прошлошћу и сведочанствима Плакат за сусрете са прошлошћу и сведочанствима

Наш портал је књигу „Стари Влах“ најавио текстом „Корени порекла и трагови сеоба“ 7. априла ове године.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

stari vlah promocija knige


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.