Наградни конкурс „Најлепше жеље пишу се ћирилицом “

glaszapadnesrbije.rs 19. април 2024. године Култура Коментари

Лого

Са циљем да се кроз креативна графичка решења добију лепе честитке писане ћирилицом, Установа „Kултура“ из Бајине Баште, у оквиру манифестације 6. „Ћириличне баштине“, организује конкурс „Најлепше жеље пишу се ћирилицом“.

Идеја је да се на маштовит начин осмисле и направе честитке које ће бити намењене за честитање различитих догађаја попут државних и верских празника, рођења деце, крштења, венчања, годишњица брака, одлазака у пензију и слично.

Имајући у виду да се на интернету може наћи врло мало ћириличких честитки поводом наведених догађаја, циљ је да се кроз овај конкурс добије што више решења која ће постати доступна широкој публици и делити се на друштвеним мрежама. Жеља организатора је да људима који воле и поштују наше писмо омогуће да на друштвеним мрежама и у комуникацији са драгим људима могу честитати важне датуме лепим графичким решењима писаним ћирилицом.

Организатори позивају учеснике да одаберу пригодне догађаје за које ће правити честитку, да буду маштовити и да се потруде да добијемо ћириличке честитке које ће да се шаљу, деле и „живе“ још дуго по завршетку конкурса.

Радове са пријавом потребно је послати на е-пошту: cirilicnabastina@gmail.com са назнаком за конкурс „Најлепше жеље пишу се ћирилицом“. Графичка решења се могу достављати од 18. априла до 8. маја 2024. године.

Рок за слање радова – 8. мај: парк ћирилице у Бајиној Башти Рок за слање радова 8. мај - парк ћирилице у Бајиној Башти

Детаљне услове конкурса можете погледати на сајту „Ћириличне баштине“ (www.bastina.rs) и страницама ове манифестације на друштвеним мрежама.

Ауторе најбољих радова очекују дипломе и поклон пакети „Ћириличне баштине“, који ће бити уручени у оквиру програма овогодишње манифестације.

„Ћирилична баштина“ је традиционална манифестација у области образовања, културе и туризма која се током маја одржава у српској престоници ћирилице и поред престижног научног и богатог културно-уметничког програма сваке године организује велике међународне конкурсе у циљу промовисања потребе сталног коришћења ћирилице. Циљ „Ћириличне баштине“ је да подстиче и негује коришћење ћирилице, да на српском говорном подручју обогаћује културни идентитет и унапређује садржаје у области српског језика и културе. Поред међународног конкурса „Ћирилична баштина“ ове године организује и два ликовна конкурса намењена ученицима основних и средњих школа из Бајине Баште.

GZS

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

konkurs ćirilica


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.