Ко ме избацио из Библиографије?

20. децембар 2023. године Писма читалаца Коментари

Књига Приручник и подстицај за истраживања

Писмо Милојка Поповића са питањима зашто су заобиђени његови текстови објављени у „Златарским новостима“ од 2001. до 2004. године. Је ли се поткрала намерна грешка и ко је „селектор“...?

Принуђен сам да напишем ово писмо и затражим да га објаве медији који су писали о издању и промоцији  Библиографије Нове  Вароши, аутора Добрила Аранитовића ( у издању ИИЦ „Стари Влах“ из Београда), јер су заобиђени моји текстови објављени у „Златарским новостима“ у периду од 2001. до 2004. године.

Месецима се питам зашто се не помињу наслови мојих текстова, а објављени су бројних аутора, под том и том „нумером“, у оквиру 1.790 библиографских јединица...?! И моји текстови могу послужити као основа за даље изучавање, истраживање догађаја у нововарошком крају, па и шире...

Да, можда, неће текстови изазвати неке последице, не дај Боже катастрофу? Објављени текстови су пред јавношћу ево већ 20 година. Било је и реаговања, сасвим нормално,  што се и очекивало! Било је и последица по мене и моју породицу! Све се то завршило без жртава, али казне су ме стигле! О томе су писали многи, многи су судили, о томе се кришом причало!

Само да подсетим: на страни 10, други пасус, пети ред Библиографије о Новој Вароши пише: „захвалност особама: Гагричић Драгољубу, Вељовић Војиславу и особљу Народне библиотеке „Јован Томић“ у Новој Вароши и још неким истакнутим, на драгоценим примедбама и сугестијама у одабиру грађе за Библиографију Нове Вароши!

Аутор записа и ово : „Библиографски попис обухвата прилоге (монографије, ... расправе, чланци и др.) објављене до краја 2020. године.“ Још каже:  „Није вршена строга селекција“! 

Ето, па због селекције нема у Библиографији мојих текстова. Још увек верујем да се поткрала намерна грешка и тако ћу веровати док ми се другачије не каже!

Сматрам да је аутору Библиографије било битно да упути истраживаче да брзо пронађу неки текст, реч, истину, лаж, за даље истраживање!

ПС

Поштовани господине професоре, хвала Вам на уложеном труду да информишете народ Србије па и света, како се брзо долази до информација, па и мене. Да сам имао информације пре, пре бих био где ми је место, но, овако ту сам где сам!

Милојко Поповић

Тел: 064/0397554

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

bibliografija milojko popović


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.