Студија о Достојевском

zlatarinfo.rs ( Д. Гагричић ) 21. новембар 2023. године Култура Коментари

Достојевски Кроз изабране и преведене записе осветљен животни пут и дело руског писца

Књига Добрила Аранитовића „Фјодор Михаилович Достојевски као мислилац, филозоф и богослов“ биће представљена у Пљевљима у петак, 24. новембра.

Народна библиотека „Стеван Самарџић“ и Секретаријат за културу и опште послове  Општине Пљевља организију представљање књиге „Фјодор Михаилович Достојевски као мислилац, филозоф и богослов“ Добрила Аранитовића из Шапца. 

У сали СО Пљевља у петак, 24. новембра, у 19 сати, о књизи ће, поред аутора Добрила Аранитовић, професора филозофије, библиотекара и библиографа, говорити проф. др Јовица Тркуља и Софија Јеловац, професор филозофије.

Кроз изабране и преведене записе, аутор је Достојевског целовито осветлио као писца, филозофа, богослова и пророка, који је досегао висину духа, дотакао дубину подсвести и продро у „саму срж проблематике човека XIX века“, али и као епилептичара, коцкара, робијаша и сиромаха у раљама издавача и поверилаца.

Добрило Аранитовић је аутор и приређивач више књига и радова из Старе Рашке, завичаја (Пљеваља и околине), а посебно нововарошког краја.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

knjiga dobrilo aranitović


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.