Под Муртеницом плодови необичног облика

informer.rs (Б. Илић) 30. октобар 2023. године Природа Коментари

Сељаци се чуде роду у башти (Фото: Б. Илић) Сељаци се чуде роду у башти (Фото: Б. Илић)

На имањима подно Муртенице, протеклог лета израсло је поврће чудних облика, мештани су изненађени, па се питају шта ли је то утицало на њихов развој у земљи.

У две њиве, тик испод Муртенице, докле јелени, који ове јесени поједоше домаћинима све усеве, још увек нису стигли, планинци су сачували два заиста ретка примера коренског поврћа које су пронашли ових дана приликом вађења и последњих плодова из баште.

На имању Јована и Саве Смиљанић, родила је једна заиста необична шаргарепа, која је својим обликом привукла пажњу и измамила потребу за фотографијом.

Наиме, игром природе три шаргарепе сплеле су се у једну, тако су расле читавог лета, па су их и у том облику домаћини извадили из земље.

У башти породице Милићевић, код комшија Смиљанића, домаћине је изненадила необична репа, за чији облик кажу, да сличан до сада нису налазили у башти. 

- Kако су ове године, због неповољног лета, сви плодови обично остали ситни, ова репа је крупна, а њен облик, који ни сами не умемо да опишемо, привукао нам је пажњу, јер се до сада нисмо сретали за сличним примером. - кажу у засеоку Милићевићи.

Боје и магле - поглед са Муртенице Боје и магле - поглед са Муртенице

Временски услови током лета су учинили своје, па су ове јесени трапови горштака упола празнији него прошле године, а можда је баш та нека временска недаћа и допринела развоју ових необичних плодова, никад се не зна.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

murtenica plodovi


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.