Ветар руши „сушке“ (Фото)

zlatarinfo.rs ( Д. Гагричић ) 23. октобар 2023. године Природа Коментари

Немар и брука - угрожена безбедност гостију и мештана (Фото: Д. Гагричић) Немар и брука - угрожена безбедност гостију и мештана (Фото: Д. Гагричић)

Срећа у несрећи – осушена смрча пала је на пешачку стазу кад није било пролазника...!?! А шта треба да буде опомена да се оболела стабла уклањају?

Олујни ветар је крајем минуле недеље сломио „сушку“ – једну од осушених смрча на Бабића Брду и бацио је баш на пешачку стазу, поред регионалног пута Нова  Варош – Сјеница. Радозналци, пролазници и мештани, нижу питања са дозом забринутости:

Је ли то почело?!! Је ли то народ окреће дебљи крај?! Је ли балван, окорак или овровак револуција?! Можда су барикаде због рестрикција воде, мршаве летње сезоне...?! Да није  почетак протеста што власт ћути на захтеве за трампу шуме и низ горућих проблема...?

Стабла су била украс, а сад ругло Стабла су била украс, а сад ругло

Нагађањима никад краја, а готово свима је јасно да је била срећа у несрећи, да је дрво пало кад није било пролазника, као и у два ранија случаја. Овде и у околини...

И баш као у „Ђекни“ – не зна се кад ће! Кад ће се поново срушити „сушка“ и кад ће Бабића Брдо постати – Голо Брдо? 

Је ли почело са протестима и барикадама? Је ли почело са протестима и барикадама?

На оморике, што су претекле испред моторки и багера - окомила се болест. Суше се у центру туристичке зоне – испред и поред хотела, апартмана и пута, код  „балонке“ и стадиона... И дуго се чека на уклањање...

Сушење стабала узима данак и код стадиона Сушење стабала узима данак и код стадиона  

Шта ли то треба да буде опомена за све оне који треба да брину о безбедности гостију и мештана...? С друге стране, изглед туристичке узданице је, по свему судећи, задња рупа на свирали...

Све мање бреза и четинара, а еколози ћуте Све мање бреза и четинара, а еколози ћуте

Расту јеле - природа се отима колико је кадра Расту јеле - природа се отима колико је кадра

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

zlatar suške


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.