Саднице поред магистрале

zlatarinfo.rs ( Д. Гагричић ) 10. октобар 2023. године Природа Коментари

Подижу дрворед за лепши изглед града (Фото: Д. Гагричић) Подижу дрворед за лепши изглед града (Фото: Д. Гагричић)

Поред пута на Браношевцу и Зебиновцу засађено 450 садница јавора, брезе и берберике. Хоће ли будуће зелене оазе бити препуштене ћудима природе, пре свега суши, али и немару појединаца?

Група радника која брине о зеленилу и травнатим површинама Нове Вароши у среду је, уз помоћ комуналаца, садила саднице јавора поред магистралног пута на Браношевцу.  Посао им је био олакшан, пошто су рупе копане машински. 

Дан пре засађене су саднице јавора, брезе и берберике на уласку у град из правца Пријепоља, код објеката „Радаче“. Посађено је 450 садница,а подухват, како је у Општини саопштено за медије, кошта 294.000  динара, од чега је петину средстава издвојила Општина, а остало Министарство зштите животне средине.

Ранији засади лишћара Ранији засади лишћара

Намера је да терен од пумпе „Нис-петрола“ и спортских терена до раскрснице на Браношевцу, као и на Зебиновцу, уз раније засаде, постану градске зелена оазе. Само да се не понове раније грешке, па да саднице буду препуштене ћудима природе и да суша и павитина узимају данак, као и немар појединаца?!

Ова јесења садница подсетила је, бар на трен, на нека добра горанска времена, када су ђаци и акцијаши пошумљавали голети и камењаре и подизали садашњи зелени тепих око града. И данас се памте ђаци генерације у горанским активностима и својеврсни часови другарства, и солидарности, као и догодовштина.  Иако је то био напоран посао, неки добијали и прве жуљеве - били су то, кажу, једини часови са којих нико није изостајао или бежао...?!

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

sadnice


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.