Ученици Амели Рамчевић друга награда СКЗ

zlatarinfo.rs ( Д. Гагричић ) 07. октобар 2023. године Култура Коментари

Ученица Амела Рамчевић (десно) на свечаности у СКЗ (Фото: Приватна архива) Ученица Амела Рамчевић (десно) на свечаности у СКЗ (Фото: Приватна архива)

На конкурсу Српске књижевне задруге на тему „Косовска мисао у памћењу српског народа“ награђена ученица другог разреда Средње школе „Нова Варош“. Поновљен лањски успех школе , а у оба случаја ментор била професор Милана Перошевић Мартиновић

Амела Рамчевић, ученица трећег одељења другог разреда Средње школе „Нова Варош“, добила је другу награду на литерарном конкурсу „Бескрајно плаво Коло“ Српске књижевне задруге из Београда на тему  „Косовска мисао у памћењу српског народа“.

У склопу акције Повратак читању и ћирилици, Српска књижевна задруга је и ове године организовала литерарни конкурс за ученике основних и средњих школа у Србији и расејању, под називом Бескрајно плаво Коло, са циљем да шири љубав према књизи и читању, као и према традиционалним, идентитетским вредностима које оличава СКЗ, једна од најстаријих институција књиге и културе српског народа.

На конкурс је, како се нaводи на сајту СКЗ, пристигло 205 радова из 110 школа, из Србије, Републике Српске, Црне Горе и Хрватске. Радове је оцењивао жири у саставу: др Марија Јефтимијевић Михајловић, др Валентина Вукмировић Стефановић и др Душко Бабић. 

Светковина међу књигама - награђени ученици са професорима и руководством СКЗ Светковина међу књигама - награђени ученици са професорима и руководством СКЗ

Награђено је по троје ученика средњих и основних школа из Звечана, Нове Вароши, Београда, Херцег Новог и Ниша, док их је из Сремских Карловаца, Бијељине, Сврљига, Требиња, Бања Луке, Гацког и других градова више похваљено. На свечаности у сали СКЗ награде је 5. октобара уручио Драган Лакићевић, главни уредник Српске књижевне задруге.

Нововарошка школа је освајањем награде поновила лањски успех, а у оба случаја ментор је била професор Милана Перошевић Мартиновић. Услед спречености, на свечаности у СКЗ заменила ју је  Николина Крџавац, професор у Средњој школи.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

nagrada amela ramčević


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.