Рупе вребају возаче (Фото)

zlatarinfo.rs ( Д. Гагричић ) 09. јун 2023. године Природа Коментари

Лоше одржавање пута у долини Злошнице (Фото: Д. Гагричић) Лоше одржавање пута у долини Злошнице (Фото: Д. Гагричић)

Невреме убрзало ширење одрона и рупе на коловозу у долини Злошнице. Већ месецима Шапоњића чесма, због запушеног одвода, плави пут?! На путу до Растока подерале се и закрпе закрпа.

Невреме готово свакодневно прави велике штете на путевима у нашој општини, а у долини Злошнице убрзало је ширење одрона и рупе на ивици пута за Акмачиће и Божетиће. Иако свакодневно вребају опасности, поготову оне који овуда први пут пролазе, али и мештане 13 села - нема знака за сужење пута?! 

Нигде упозорење за сужење пута Нигде упозорење за сужење пута

Пропуст недалеко од првог скретања за Вилове годинама је „црна тачка“. У више наврата су овде извођени радови и није нађено решење за одвођење воде. Бујични поток, што  поред Петловца долази испод Бабића Брда, за час промени ток и уместо скретања под правим углом - затрпа канал и избија на пут. Део воде отиче преко пута, а део се због нагиба коловоза слива у пропуст и проширује одрон.

Бујични поток доноси камење и земљу Бујични поток доноси камење и земљу

Питање је дана, кажу мештани, кад ће се поток Северовац, код скретања за Мандиће (Крље), излити на пут. Познато је да при поводњима грање и камење смање проток воде кроз пропуст, па се у помоћ зову багери и утоварне лопате, а ништа не предузима да се спрече штете и отклањање последица...?!

Ругло - Шапоњића чесма плави пут Ругло - Шапоњића чесма плави пут

На Шапоњића чесми, крај Зложнице, где многи траже окрепљење и точе флаше, балоне и канте - већ месецима је зачепљен одвод воде?! Чуде се и крсте пролазници како нико  у службама што треба да брину о путевима и чесмама ништа не предузму пре него што се појаве рупе на коловозу?

И овде ће ускоро нићи рупе на коловозу И овде ће ускоро нићи рупе на коловозу

Невреме и велики број возила узимају данак на путу од Комарана до Растока, а затим и према Божетићима. Пре две-три године застало се са пресвлачењем коловоза новом асфалтном траком, а рупе се крпљене по систему „баљеге“, па су се подерале и закрпе закрпа...?!

Рупа нема једино на путу преко бране ХЕ Увац Рупа нема једино на путу преко бране ХЕ Увац

Због лоших саобраћајница, мука и штета на возилима огорчени су бројни возачи, власници фирми и мештани подјаворских села, а неки превозници и туристичке агенције отказале су доласке на Растоке и обиласке Увачког језера. Овим путем се превозе велике количине грађе и огревног дрвета, сточне хране, малине, млека, млечних и других производа, а једна је од две везе општина Нова Варош и Ивањица.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

putevi zlošnica nevreme


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.