Еко свест "И ми смо еколошки свесни"

zlatarinfo.rs (Злата Дрнда) 04. јун 2023. године Екологија Друштво Коментари

Еко свест / постер

Сутра је Светски дан заштите животне средине , поводом тога биће спроведен пројекат у ОШ „Живко Љујић“, под називом Еко свест „И ми смо еколошки свесни.“

Пројекат је настао у оквиру програма стручног усавршавања у институцијама локалне самоуправе у Југозападној Србији који спроводи Мисија ОЕБС-а у Србији уз подршку Владе Норвешке, Републике Турске и Општине Нова Варош.

Један од главних проблема у заштити и очувању животне средине у нашој општини је слабо изражена еколошка свест код грађана. Основни проблем који желимо да решимо је подизање еколошке свести кроз едукацију младих, конкретно ученика основне школе. Такође на овај начин се промовише очување животне средине.

Дугорочни циљ пројекта је да у сарадњи са школом допринесемо очувању животне средине у Новој Вароши, кроз едукацију и подизање еколошке свести. Едукацијом ће бити едуковано директно 10% ученика (трећег и шестог разреда), од укупног броја основаца у нашој општини, путем предавања о заштити животне средине, док ће остали ученици бити подстакнути индиректно да размишљају о заштити животне средине путем флајера који ће бити подељени на Светски дан о заштити животне средине који је 5. јуна. Реализацијом мини пројекта очекујемо да млади спознају важност животне средине као и да науче како да се опходе према истој. Доприносом младих у очувању животне средине донеће промене и целој заједници.

Пројектни кординатор - Злата Дрнда

Предавач – Аида Алиспахић

Еко свест / флајер

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

eko svest


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.