Држава финансира уклањање дивљих депонија у Новој Вароши

ppmedia.rs 22. јун 2022. године Екологија Коментари

Илустрација / депонија Илустрација

Акција чишћења дивљих депонија, која ће у наредних месец дана бити спроведена у 34 града и општине, почела је у Суботици, Новом Саду, Чачку, Вршцу и општинама Ћуприја, Горњи Милановац, Сокобања, Тутин, Бела Црква, Житиште, Лебане, Владимирци, Пландиште, Kула, Бојник, Kнић и Нова Варош.

Министарство заштите животне средине издвојило је ове године, како је наведено, 80 милиона динара за подршку локалним самоуправама у решавању проблема дивљих депонија, док је 20 милиона опредељено за постављање видео надзора на очишћеним локацијама, преноси Тањуг.

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић рекла је да дивље депоније представљају један од највећих еколошких проблема у Србији и да држава заједно са локалним самоуправама активно ради на његовом решавању.

„Неодговорно и неадекватно одлагање отпада утиче на загађење ваздуха, воде и земљишта и стога је изузетно важно да подижемо свест грађана да једино заједно можемо да се изборимо са овим великим проблемом”, рекла је Вујовић.

Подсетила је да је уклањање сметлишта и дивљих депонија наставак акције коју је Министарство у сарадњи са јединицама локалне самоуправе покренуло прошле године. Резултат ће, навела је, бити 700 очишћених дивљих депонија од укупно 3.500, колико се процењује да их има на територији Србије.

Тањуг/ПП Медиа

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

deponija divlje deponije uklanjanje deponija


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.