Ко ће управљати скијалиштем Златар наредне зиме?

ppmedia.rs 14. мај 2022. године Туризам Коментари

Skijalište Zlatar Скијалиште Златар (Фото: Златар Инфо)

На последњој седници Скупштине општине Нова Варош, разматрана је иницијатива о једностраном раскиду уговора између Туристичке организације „Златар“ и предузећа „Сложна браћа“ о закупу скијалишта “Златар” на Бријежђима.

Туризам је покретач развоја Нове Вароши, а скијалиште Златар највећа шанса за добру зимску сезону. Како је истакнуто на скупштинској седници, приликом посете председника Србије Александра Вучића Новој Вароши, као једина шанса развоја скијалишта Златар на Бријежђима и његово стављање у пун капацитет било би преузимање од стране ЈП Скијалишта Србије.

У току су преговори са Скијалиштима Србије, али да би то предузеће преузело скијалиште Златар, истакнути су и одређени захтеви.

– Нерешени имовинско правни односи на дну стазе вуку се 13 година. Да би се покренуо поступак експропријације на тој критичној парцели и то уколико би власници прихватили првобитну процену пореске, општина Нова Варош морала би да исплати око 100 000 евра – објашњава заменик председника општине Бранко Бјелић.

Чак и када би се решили имовинско-правни односи на стази, други проблем који кочи предају скијалишта Златар ЈП Скијалишта Србије јесте уговор о закупу скијалишта који је ТО Златар закључила са предузећем Сложна браћа на период од 15 година. Закупац, испред предузећа Сложна браћа, Војко Пурић истиче да јесте за раскид уговора који му свакако ствара велике губитке али тражи назад сваки динар који је уложио.

Сви су сложни у једном – проблем скијалишта се мора решити. Да ли споразумно или судским путем, остаје да се види. У међувремену је стигла информација да је заказан још један састанак са ЈП Скијалишта Србије. Уколико се овај проблем не реши на време, проћи ће још једна зимска сезона на Златару без туриста који ће услед недостатка туристичке понуде за свој одмор изабрати Златибор или Копаоник.

ПП Медиа

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

zlatar skijalište briježđa


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.