Скупштина у Новој Вароши у понедељак расправља о скијалишту, "Инови" и погону у Божетићима

ppmedia.rs 07. мај 2022. године Политика Коментари

У понедељак заседа нововарошки парламент, фото: А.Ровчанин У понедељак заседа нововарошки парламент, фото: А.Ровчанин

Нова седница Скупштине општине Нова Варош заказана је за понедељак 9. маја и за њу је предложен обиман дневни ред са чак 32 тачке, а како се незванично сазнаје биће их и више.

Пред одборницима ће се тако наћи иницијатива за једнострани раскид уговора између Туристичке организације „Златар“ и предузећа „Сложна браћа“ о закупу Скијалишта “Златар” на Бријежђима изнад града. Одборници ће морати да се изјасне и о предлогу Општинског већа да се путем јавног надметања прода део погона бивше “Инове” у Kокином Броду, као и о захтеву предузећа „3. март“ из Ивањице да купе затворени текстилни погон у Божетићима за потребе складиштења и прераде шумских плодова и лековитог биља.

Скупштина ће разматрати и предлог Правилника о суфинансирању енергетске санације породичних кућа и станова зашта је опредељено укупно 6,4 милиона динара. Предвиђа се суфинансирање постављања термичке изолације, термотехничких инсталација и уградње соларних колектора за централну припрему потрошне топле воде, као и уградња соларних панела за производњу електричне енергије за сопствене потребе и унапређење термотехничког система путем уградње калориметара, циркулационих пумпи, термостатских вентила и делитеља топлоте.

На дневном реду су и извештаји и планови рада Туристичке организације, Дома културе, Општинског центра за социјални рад, Установе „Спортски објекти“, Регионалне санитарне депоније „Бањица“ и предузећа „Енергија Златар НВ“. Бираће се и нови чланови школских одбора основних школа, као и Општински правобранилац.

Варошке новине и ПП Медиа

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

nova varoš skijalište inova sednica skupštine pogon


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.