Влада Србије: Објекте Бошњака у Прибоју прикључити на електричну мрежу без надокнаде

ppmedia.rs 13. јануар 2022. године Економија Коментари

Илустрација Илустрација

Влада Србије усвојила је закључак којим се омогућава да се стамбени објекти Бошњака повратника у Прибој на основу Програма за повратак расељених прикључе на електричну мрежу без надокнаде.

У закључку који је Влада усвојила на данашњој седници Електродистрибуцији Србије д.о.о. Београд препоручује се да изгради прикључке на дистрибутивни систем електричне енергије стамбених и помоћних објеката, изграђених на основу Програма за повратак избеглих и расељених Бошњака из општине Прибој у периоду од 1991-1999. године, без плаћања трошкова за прикључење, речено је Тањугу у Влади Србије. Предвиђено је да списак тих објеката Електродистрибуцији Србије д.о.о. Београд достави Општина Прибој са доказима о изградњи објеката из Програма за повратак избеглих и расељених Бошњака.

Овај закључак биће достављен Електродистрибуцији Србије д.о.о. Београд, као и Министарству рударства и енергетике, Министарству привреде, Министарству финансија и Општини Прибој ради информисања.

Подсетимо, председник Србије Александар Вучић боравио је у среду у Прибоју где је у разговору са представницима верских заједница, локалне самоуправе и бошњачких партија изнет и проблем са електричним прикључцима за куће повратника Бошњака. Председник је тада позвао премијерку Ану Брнабић и замолио да се реши овај проблем и да влада донесе закључак да се повратници Бошњаци на територији прибојске општине ослободе плаћања додатне надокнаде.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

vlada srbije priključci bošnjaci


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.