Скијање и санкање на окрајцима (Фото)

zlatarinfo.rs ( Д. Гагричић ) 05. јануар 2022. године Туризам Коментари

Најупорнији се скијају и излазе пешке поред лифта Сидро (Фото: Д. Гагричић) Најупорнији се скијају и излазе пешке поред лифта Сидро (Фото: Д. Гагричић)

Гости замерају што на Бабића Брду нема уређених дечјих санкалишта и скијалишта, те снежних полигона са низом садржаја.

Божићни југ није дуг! У стару народну мудрост уздају се и гости и угоститељи у туристичкој зони Бабића Брдо. Чека се снег: бар да га је за грудвање и санкање, да се осете чари зиме...

Ски-лифт „Сидро“, који је неколико зима спашавао сезону, дрема на сунцу. Смучари, они најупорнији, спуштају се и излазе пешке до ТВ релеја на Цвијетњаку. Доле, на заравни, код ресторана „Огњиште“, раде две школе скијања, уз изнајмљивање опреме. Неки су ту да, уз инструкторе, започну прве кораке, други бар да уквасе „даске“, трећи да провере лане научено...

Први кораци, уз помоћ и савет Први кораци, уз помоћ и савет

- Па пре 30 година Варош је имала четири ски лифта - онај велики власништво „Панораме“ и мали испод кућа Дробњака за почетнике и две жице – у Чаиру и испод Центра „Златар“?! – огорчен је стари посетилац Златара, додајући и да недостају паркинзи код „Панораме“ и оближњих објеката.

Раде две школе скијања и издаје се опрема Раде две школе скијања и издаје се опрема

- Да је стаза припремљена на време - могло се скијати поред „Сидра“. Како развијати туризам без уређених дечјих санкалишта и скијалишта, без снежних полигона, са  тобоганима и другим садржајима и активностима?! Зар да се деца санкају на стази у кривини пута, која није безбедна? Па овде се најчешће долази због деце, а малишани немају услова за снежне радости, игру и забаву?! – каже један од гостију.

Кад нема тобогана - добра је гомила снега Кад нема тобогана - добра је гомила снега

Сунчано и топло време гости користе за шетње, а неки су се запутили и до Водене пољане у срцу Златара. Пут је проходан, са наслагама леда, али је срећна околност што је на више места очишћено за застанке и мимоилажење возила, па и они мање вични за воланом по снегу - лако пролазе.

Санкалиште испод Дечијег одмаралишта Санкалиште испод Дечијег одмаралишта

Површица држи на Воденој Пољани Површица држи на Воденој Пољани

Утоварна лопата чисти, а моторка крчи пут Утоварна лопата чисти, а моторка крчи пут

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

zlatar skijanje sneg


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.