Веје као о Божићу

zlatarinfo.rs ( Д. Гагричић ) 29. новембар 2021. године Природа Коментари

Веје на хиљаду метара висине - Нова  Варош  (Фото: Д. Гагричић) Веје на хиљаду метара висине - Нова Варош (Фото: Д. Гагричић)

Путари подигли дежурсто на трећи степен и са три камиона чистача од мећаве бране златиборску магистралну и регионални пут преко Златара.

Снег веје у нововарошком крају као да је права зима, уз повремено јаке ударе ветра. На магистрали од Лимске долине према Златибору возила се крећу успорено, поготову на успонима у Новој Вароши и преко превоја испод Муртенице. Отежан је саобраћај је на регионалном путу Нова  Варош – Сјеница, у првом реду на Сувом бору на Златару.

- Уместо првог степена, који је на снази, увели смо трећи степен дежурства са пет камиона чистача на пунктовима у Новој Вароши и Бела стена у Лимској долини. Тренутно су на магистрали и путу преко Златара ангажоване три посаде - каже за наш портал Дина Џиновић, руководилац зимске службе ужичких „Путева“ у Приојепољу.

Снег стигао по календару метереолога Снег стигао по календару метереолога

На магистрали је мање аутомобила, а и камиона, од уобичајеног броја. Иначе, према најави метереолога, коју имају путари, снег ће вејати до зоре, а падаће температура.

У понедељак изјутра забелелеи су се висови Златара, Јавора, Муртенице, преко дана се снег хватао и изнад 1.000 метара, а поподне је ледена киша прешла у пахуље широм Старог Влаха.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

sneg pada sneg


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.