Мечка са три мечића упала на хранилиште код Нове Вароши

ppmedia.rs 18. новембар 2021. године Природа Коментари

Медведи се гостили на хранилишту код Нове Вароши, фото: Рина Медведи се гостили на хранилишту код Нове Вароши, фото: Рина

Још једном се потрвдило да су нововарошке шуме пуне дивљачи, и да изненађење за ловце може стићи онда кад га најмање очекују. Они су већ по традицији поставили хранилиште за дивље свиње, али су у њега ушетали незвани гости и то у проширеном саставу и све појели.

“Сваке године хранилиште напунимо кукурузом због дивљих свиња и како би контролисали шта се дешава поставили смо камере на два места. Синоћ нам је стигао сигнал да има неког на хранилишту и док смо очекивали свиње угледали смо мечку са три мечића. Док нису појеле и задње зрно кукуруза нису изашле са хранилишта”, изјавио је за РИНУ Јордан Џекулић члан ЛУ “Kозомор”.

Иначе, појава мечки у овом крају није реткост, јер су управо ловци имали још један немио догађај пре неколико месеци када је мечка пришла дрвету и развалила хранилицу која је била постављена за шумске животиње. Страх је присутан и код мештана јер је хранилиште Kрст на ком се појавила мечка са три мечета од првих кућа удаљено само 700 метара.

“Изаћи у шетњу око куће за нас је постала права лутрија, како је кренуло у овим селима биће више мечки него људи. Страх нас је за животе, али и за имање. Дешавало се често у оближњим селима да направе штету на сточном фонду, да кољу овце и руше пчелињаке. Више се оне очигледно ничига не плаше, у потрази за храном сада силазе међу људе”, кажу мештани.

Kако кажу, надају се да ове мечке у њиховом селу не одскачу од просека и да ће ускоро утонути у зимски сан, како би могли бар мало да одахну.

Рина и ПП Медиа

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

nova varoš hranilište mečka mečići


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.