Лепота ћирилице на фото-конкурсу

presslider.rs 08. мај 2021. године Култура Коментари

Јавни час калиграфије на прошлогодишњој Ћириличној баштини, снимио С. Јовичић Јавни час калиграфије на прошлогодишњој Ћириличној баштини, снимио С. Јовичић

Бајина Башта. – Варош крај Дрине, где се у пролеће усталила ''Ћирилична баштина'' посвећена ћирилици, спрема се за треће издање те манифестације. Одржава се у Бајиној Башти од 21. до 24. маја, са низом садржаја, од којих је први већ заживео.

Реч је о фото-конкурсу ''Ћирилица увек са мном'', отвореном за све љубитеље фотографије и поклонике овог писма. По речима Синише Спасојевића, председника Организационог одбора ''Ћириличне баштине'', циљ расписаног конкурса је да се направе фотографије којима се на креативан и занимљив начин промовише ћирилица, потреба за њеним сталним коришћењем и лепота нашег језика. 

Лого

– Позивамо заинтересоване да пусте машти на вољу, користе ћирилицу и шаљу нам лепе фотографије. Ауторе оних најбољих, које ће бити штампане и представљене током трајања треће ''Ћириличне баштине'', очекују дипломе и поклон пакети манифестације – најављује Спасојевић за ''Политику'', којој је овде маја 2020. уручена тада установљена ''Ћирилична даровница''. Наш лист је први добитник ове награде, и то ''за изузетан допринос и нарочите заслуге у очувању и промоцији ћирилице и неговању српског језика и писма''.  

Калиграфско писање на прошлогодишњој Ћириличној баштини, снимио С. Јовичић Калиграфско писање на прошлогодишњој Ћириличној баштини, снимио С. Јовичић

На фото-конкурс ''Ћирилица увек са мном'' ауторске фотографије са пријавом потребно је послати до 12. маја на е-адресу cirilicnabastina@gmail.com (са назнаком за фото-конкурс). Један аутор може доставити највише три оригинална фотоса, у дигиталној форми (JPEG формату), високог квалитета. Избор најбољих обавља се оценама стручног жирија, као и јавним гласањем о свим пристиглим радовима на фејсбук страници ''Ћириличне баштине'' (једно свиђање, један глас) до 19.маја.

(објавила ''Политика'' аутор Бранко Пејовић)

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

ćirilica foto konkurs bajina bašta čirilićne baštine


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.