Брезе и тишина зову у Вучију (Фото)

zlatarinfo.rs ( Д. Гагричић ) 03. мај 2021. године Туризам Природа Коментари

Излетиште и коначиште - ресторан и 19 соба у Вучији (фото: Д. Гагричић) Излетиште и коначиште - ресторан и 19 соба у Вучији (фото: Д. Гагричић)

Нови живот запустеле фарме: зелене се ливаде, узоране њиве, изграђен ресторан са 19 соба, проширује се асфалтиран пут...

Вучија није, како би се по имену могло судити, недођија или склониште вукова, већ - ново излетиште Варошана и коначиште намерника, удаљено само пет-шест километара од града.

А то што са терасе или кроз прозор ресторана можете угледати лисицу у дворишту – није ништа необично, чак ни кад она не даје „пет пара“ на повике. Уосталом, и домаћини и посетиоци су дошли на њен терен, у царство мира, тишине, бреза и четинара...   

Багери проширују на пет-шест метара пут од гробља на Коцељу до Вучије, дуг 4,3 километра. Кад за који дан утихну моторке што уз пут раскресују леске, букве и по коју оморику, биће ово пешачка стаза најлепша у читавом крају. А шеталиште су открили појединци што се од раскрснице на Браношевцу запуте према Тикви.

Багери проширују пут на пет метара Багери проширују пут на пет метара

Узорано 50 хектара у Вучији и на Тикви Узорано 50 хектара у Вучији и на Тикви

Вучију оживљава предузеће „Сложна браћа“, које је купило имање некадашње варошке задруге, касније у саставу „Инекс-напретка“. На месту штале и коначишта чобана и дрвосеча изграђен је угоститељски објекат са рестораном и 19 соба, паркингом, у близини је извор воде у буковој шуми, обезбеђено је сигурно напајање струјом... Пре коју годину овамо је стигао асфалтни пут.

Кутак за одмор у мору лишћара и четинара Кутак за одмор у мору лишћара и четинара

- У Вучију ћу ускоро преселити део фарме крава музара из Булатовића, на Златару, јер је овде главна паша, а и ливаде и њиве са којих се убира сено и жито за исхрану. Биће овде и млекара, а идућег пролећа асфалтираће се проширена деоница пута – казује само део планова Војко Пурић, власник предузећа „Сложна браћа“...

Будућа фарма још је градилиште Будућа фарма још је градилиште

Aсфалт на проширење стиже идуће године Aсфалт на проширење стиже идуће године

Крепи намернике - чесма у Вучији Крепи намернике - чесма у Вучији

Коначиште дрвосеча и самараша - пре пет година Коначиште дрвосеча и самараша - пре пет година

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

vojko purić vučija


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.