Ћетуља отелила троје здраве телади

glaszapadnesrbije.rs 04. април 2021. године Пољопривреда Коментари

Ћетуља отелила троје потпуно здраве телади, фото: РИНА Ћетуља отелила троје потпуно здраве телади, фото: РИНА

Нововарошка села позната су по вредним сточарима и великом броју крупних грла. Да златарске ливаде пасу изузетно квалитетне расе показало се и у домаћинству Росића из села Вилови кад је њихова Ћетуља отелила троје младих, пише агенција РИНА.

"Крава је била поприлично широка и прво је на свет донела женско теле, међутим видели смо да ту није био крај и онда је отелила још једно мушко. Пре тога се још једном близнила и то није било ништа чудно. Кад сам кренула да јој помогнем и измузем млеко како бих нахранила телад, видела сам да се опет превија од болова и убрзо после тога изашло је још једно мушко", каже за РИНУ Драгица Росић.

Одмах су позвали ветеринара који је прегедао телад и установио да су сва здрава, али и остао изненађен случајем да крава отели тројке.

"На територији наше општине се ово још није догађало. Да једна крава изнесе троје телади. Ћеутља нам је поприлично берићетна јер се четири пута телила, а на свет донела седам грла. Важно је да су телад, а и она поптуно здрави", рекла је Драгица.

Росићи се већ годинама унaзад баве сточарством, а у њиховом домаћинству има 10 крава и четири јунице. Ако још нека буде налик на Ћетуљу нема сумње да ће се њихов сточни фонд брзо бити још већи.

ГЗС/ РИНА

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

vilovi troje teladi rosić


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.