Да ли ће електромотори уништити туристичку понуду планине Златар, чамџије најавиле блокаду

glaszapadnesrbije.rs 11. март 2021. године Туризам Коментари

Увачко језеро (фото: ЗлатарИнфо) За електромоторе нема пуњача на језерима (фото: ЗлатарИнфо)

Планина Златар последњих година од девастиране котира се као топ туристичка дестинација, а бројни туристи долазе из свих делова Србијe, преноси агенција РИНА.

Једна од највећих атракција за све посетиоце свакако је вожња Златарским и Увачким језером, која су својеврсни бисер ове планине. Међутим, овај садражај би предстојеће сезоне могао изостати, уколико власници чамаца не пронађу заједничко решење са Министарством заштите животне средине које je донело уредбу да се приликом вожње на пловилима могу користити само електромотори.

Данило Пауновић (фото: РИНА) Данило Пауновић (фото: РИНА)

„Не би имали ништа против тога, да су нам омогућили услове да ми те електромоторе можемо користити на Златарском језеру и обављати наш посао. Њихове батерије су тешке и веома брзо се празне, па чамац не може да пређе раздаљину ни од неколико стотина метара стао би на сред језера. Није изводљиво носити их кући или на неко друго место где би се допуњавале и вратити у иста та пловила, стога треба омогућити пуњаче на језерима како би могли несметано да функционишемо. Постоје батерије које могу издржати од 3-4 сата вожње, али су јако скупе чија је почетна цена од 15 хиљада евра па на горе, што је за све нас огроман трошак", рекао је за РИНУ Данило Пауновић возач чамца.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

turizam zlatarsko jezero uvačko jezero elektromotori


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.