Златар не изостаје за Копаоником и Златибором у општој "сеоби Срба на планине"

ppmedia.rs 13. фебруар 2021. године Туризам Коментари

Гужва на планини Златар, фото: А. Ровчанин Гужва на планини Златар, фото: А. Ровчанин

Током овог викенда немогуће је, а не приметити „сеобу Срба на планине“, сви смештајни капацитети на Златибору и Kопаонику су попуњени, а за њима не заостаје ни Златар који се последњих година издваја као топ туристичка дестинација. На овој планини тражи се место више у хотелском и приватном смештају.

„Неколико дана пред овај викенд, на Златару је било немогуће пронаћи смештај. Све је већ одавно резервисано, а имамо и организоване групе домаћих туриста који су празнике одлучили да проведу на нашој планини. Било је спорадичних отказивања, па можемо рећи да је на Златару попуљено 90 одсто капацитета, што значи да је тренутно присутно око 4000 гостију, што је исто као и у пику сезоне око новогодишњих празника“, рекао је за РИНУ, Бранко Пуцаревић, директор ТО Златар.

За најмлађе је на Златару одмор већ почео, фото: А.Ровчанин За најмлађе је на Златару одмор већ почео, фото: А.Ровчанин

На Златару је у функцији и скијалиште, па је гостима осим шетњи по прелепим пределима доступан и овај вид рекреације током боравка на овој планини.

„Претходних дана била је киша, али уз вештачко оснежавање упели смо да на стазама имамо утабан снег, па љубитељи зимског спорта могу да уживају“, рекао је Пуцаревић.

У доба епидемије корона вируса и у овом палнинском центру води се рачуна о поштовању епидемиолошких мера, а на ски стази неопходно је носити маске.

Златар у  Сретенској ноћи (foto: С. Голубовић)

„Ресторан у хотелу смо максимално прилагодили тренутној ситуацији, гости ручају на смену и на тај начин спречавамо окупљање већих група у исто време на истом месту. Свуда су постављене дезо баријере и средстава за дезинфекцију, а ми додатно водимо рачуна о дезинфекцији објеката“, нагласио је Пуцаревић.

Сви путеви до планине Златар су проходни, али саобраћај се због великих гужви врши успореним интезитетом.

Златар

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

zlatar skijaliste zlatar


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.