Изашао 31. број "Савиндана" (Фото)

zlatarinfo.rs ( Д. Гагричић ) 20. јануар 2021. године Култура Коментари

Традиција - прилози о светосављу, баштини,  духовној обнови Традиција - прилози о светосављу, баштини, духовној обнови

Годишњак на 88 страна доноси рубрике о улози и култу Светог Саве, истраживању наслеђа и заштити баштине, осветљава занимљиве личности, подсећа на трагове духовне обнове и објављује приказе књига.

Милешевски културни клуб „Свети Сава“ из Пријепоља објавио је 31. број годишњака (часописа) “Савиндан“ на 88 страна.

Као и минулих година, упорношћу Редакције и прегалаштвом сарадника, „Савиндан“ подсећа на улогу  првог српског архиепископа Светог Саве  у утемељењу вере и државе и на његов култ у српском роду и  доноси  прилоге о низу  истраживања  културне и природне баштине.

Пред читаоцима нашег портала је садржај из ког ће видети да рубрике под називом „Људи и време“ осветљавају део наслеђа и занимљиве личности Рашке области,  као и  подсећају на трагове духовне обнове и сведоче о судбинама и менталитету.

Разгрћу таму заборава, осветљавају знамените личности Разгрћу таму заборава, осветљавају знамените личности

Прозни и поетски радови, прикази књига Прозни и поетски радови, прикази књига

Уз репортаже, у „Савиндану“ посебно место заузимају сећања и приче, те прикази монографија и књига штампаних између два броја. Стихови завичајних песама су, као и до сада, незаобилазни, а неколико аутора пише о првим бројевима часописа на овим просторима и оснивању  МКК „Свети Сава“....

Промоција 31. броја „Савиндана“ изостала је  због епидемилолошке ситуације. Ако буде прилике, током јуна организоваће се скуп сарадника и поштовалаца писане речи. Биће то прилика за разговоре, вероватно и о програмској концепцији, ангажовању нових аутора, обогаћивању садржаја новим темама, поготову из свкодневнице (језичка култура, (не)писменост, употреба ћирилице, слобода изражавања, издавачка делатност у крају)...

Црква брвнара и гробље у Доброселици Црква брвнара и гробље у Доброселици

Кареја, цртеж архитекте Ненадовића Кареја, цртеж архитекте Ненадовића

Реконструкција горњег дела тврђаве Милешевац Реконструкција горњег дела тврђаве Милешевац

Ђаци из Штиткова на Авали 1956. године Ђаци из Штиткова на Авали 1956. године

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

savindan časopis savindan 31.broj


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.