На Водицама се пливало за Часни крст (видео)

zlatiborpress.rs ( И. Јанковић) 19. јануар 2021. године Традиција Коментари

Пливање за Часни крст  ( фото: И. Јанковић Пливање за Часни крст ( фото: И. Јанковић

У нешто другачијој форми одржано је овогодишње пливање за Часни крст на Водицама. У леденој води надметало се према проценама око 60 такмичара свих старосних доби, а с обзиром да није било приредби у Ужицу, Новој Вароши и још неким оближњим градовима, Златибор је окупио учеснике из читавог региона.

-Било је јутрос мислим и 20 степени испод нуле, али дан је топлији. Пре свега бих поздравио све учеснике пливања, с обзиром да није мала ствар запливати у оваквој води, они су јунаци. Дошли су нам људи из Ужица, Звечана, Београда, Нове Вароши, Великог Градишта… Било је људи који су прегледани, а има и оних који хоће да запливају на своју одговорност – каже члан савета МЗ Доброселица, Жељко Марјановић.

Према речима учесника, нема дилеме око тога шта је превасходно важно за успешно извођење овог подухвата – вера.

Највише учесника било је из Ужица, управо захваљујући чињеници да у граду на Ђетињи није одржано богојављенско пливање.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

bogojavljenje časni krst vodice


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.