“Голд гондола Златибор“ почиње са радом

goldgondola.rs 10. јануар 2021. године Туризам Коментари

Gold gondola Zlatibor Голд гондола Златибор (goldgondola.rs)

Након пет година од почетка радова, једна од најзначајнијих капиталних инвестиција општине Чајетина, златиборска “Голд гондола“ прима прве путнике, што представља велики дан не само за Златибор и Чајетину, већ и за целу Србију.

Златиборска гондола биће пуштена у рад у понедељак 11. јануара, док је свечано отварање у четвртак 14. јануара 2021. године у 11 часова. Прва два дана рада гондоле, становници Чајетине, уз личну карту, као и сви доносиоци захвалнице за учешће у “Златиборској моби“ имаће право на бесплатну вожњу.

-За нас је ова година била подстрек да завршимо све капиталне инвестиције, које су трајале као гондола пет година, неке су започете пре три године, неке пре годину дана, а неке пре шест месеци, као што је реконструкција Kраљевог трга и језера у самом центру Златибора – изјавио је Милан Стаматовић, председник општине Чајетина, захваливши се свим људима добре воље, својим сарадницима, одборницима, произвођачима опреме, али и свим инвеститорима који су улагали новац у Златибор, а који је Општина домаћинским управљањем преусмерила за изградњу гондоле и свих осталих капиталних пројеката.

Захваљујући гондоли повећаће се број туриста на Златибору, а наш циљ јесте да у неком периоду од пет година забележимо милион посетилаца, што аутоматски значи десет милиона ноћења и то је екстра профит за мештане Златибора, за инвеститоре, а наравно и за буџет Републике Србије и буџет општине Чајетина – закључио је Стаматовић.

Протеклих дана усвојен је и ценовник услуга “Голд гондоле“, где се посебно водило рачуна да, иако гондола мора пословати по комерцијалном принципу, цене карата ипак буду прихватљиве свачијем џепу. Тако ће за вожњу до Торника и назад одрасли морати да издвоје 1.000 динара, док ће дечја карта коштати 550 динара. Деца до шест (6) година ће имати право на бесплатну вожњу у пратњи бар једне одрасле особе. Посебно се водило рачуна о свим становницима општине Чајетина за које су предвиђени посебни попусти, па ће одрасли плаћати карту по цени од 500, а деца 350 динара.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

zlatibor gold gondola


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.