Нови комплет разгледница Златара и околине

zlatarinfo.rs ( Д. Гагричић ) 17. новембар 2020. године Култура Коментари

Царује дивљина  - поглед на Увачко језеро из Буковика (Фото: Станко Костић) Царује дивљина - поглед на Увачко језеро из Буковика (Фото: Станко Костић)

Крајолици планина окупани сунцем и јесењим бојама огледају се у језерима. Међу мотивима и две цркве брвнаре и бигрене каде Трудовачке реке.

Туристичка организација „Златар“  добила је нови комплет од 12 разгледница са мотивима Златара и околине. Аутор фотографија, као и дизајна и штампе, Станко Костић, ликовни уметник фотографије и члан УЛУПУДС-а из Београда, сарадник je  „Политикиног“ Магазина и више часописа.

На разгледицима су крајолици Златара окупани сунцем и јесењим бојама, уз  цркву брвнару у Радијевићима и  поглед са видиковца  Хоџина стена. Око објектива je је обода клисуре забележило погледе на део Увачког језера и залив Шиповик, па на пашњаке и    панораму око крака  Златарског језера уз реку Тисовицу,  испод Смудинога, али и  чари предела Муртенице и  малену цркву брвнару у Пети, у селу Кућани. 

Лепота докле поглед пуца – Шиповик (фото: Станко Костић) Лепота докле поглед пуца - Шиповик

Стара два века, са подрумом - црква у Радијевићима (фото: Станко Костић) Стара два века, са подрумом - црква у Радијевићима

На једној од разгледница је,  колико се зна, први пут Трудовачка река са малим слапом и бигреним кадама (истина, био је мали  доток воде на сузи Чемернице).

Суза Чемернице – бигрене каде испод врела Трудовачке реке (фото: Станко Костић) Суза Чемерница - бигрене каде испод врела Трудовачке реке

У недрима Муртенице – црква у Пети (фото: Станко Костић) У недрима Муртенице - црква у Пети

Уметнички фотограф Костић се, иначе, најчешће бави културом и традицијом Србије, посебно наслеђем у народном градитељству. Излагао је на 60 самосталних  и преко стотину заједничких  изложби у земљи и иностранству и за 2019. годину је добитник  награде за уметност коју додељује Вукова задужбина. За пролеће је најавио нови сет  разгледница из нововарошког краја.

Јесења игра боја – Станко Костић на Златару Јесења игра боја - Станко Костић на Златару

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

zlatar stanko kostić razglednice


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.