Туристи стигли на Златар, почео са радом зип лајн

ppmedia.rs 15. јун 2020. године Туризам Коментари

О безбедности туриста брину обучени инструктори, фото: А.Ровчанин О безбедности туриста брину обучени инструктори, фото: А.Ровчанин

Златар – Туристички упосленици на планини Златар претрпели су у време корона вируса значајне губитке, али након завршетка ванредног стања све се враћа у нормалу. На једну од најлепших српских планина поново су стигле велике групе туриста, а од понедељка почео је са радом и зип лајн систем.

О безбедности туриста брину обучени инструктори, фото: А.Ровчанин

– Са почетком летње сезоне почео је са радом и зип лајн систем, што је изузезетан адреналински садржај у ком посетиоци могу да уживају. Процедура око пустања у рад зип лајна није била ни мало једноставна, поред обимне папирологије обуку су морала да прођу и лица која ће се старати о безбедности туриста – каже за “ПП Медиу” директор ТО Златар, Бранко Пуцаревић.

Зип лајн систем са укупном дужином од око 1000 метара, један је од најдужих у Србији.

Авантуристи и љубитељи природе имају прилику да уживају у овом адреналинском садржају возећи се са стартне локације испод бившег РХ Центра Златар до засеока Трипковићи и повратне од овог засеока до цркве на Златару.

Овај зип лајн на Златару је један од најмореднијих у земљи. Одлазна сајла је дужине 610 метара, а повратне 350. Иначе овај систем максимално је безбедан за кориснике свих узраста.

Цена вожње износи хиљаду динара, док ће за све житеље Нове Вароши вожња бити бесплатна наредног четвртка и петка.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

zip lajn


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.