Субвенције за вештачко осемењавање крава

ppmedia.rs 14. мај 2020. године Пољопривреда Коментари

Krava (unsplash.com)

Општина Нова Варош, је у оквиру Програма мера за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја за 2020. годину планирала меру субвенционисања вештачког осемењавања крава.

Ова мера се успешно спроводи од 2018.године, са циљем унапређења сточарства, односно расног састава грла крупне стоке на територији општине Нова Варош. У 2019.години 541 пољопривредно газдинство са територије општине Нова Варош је поднело захтеве за 2.381 грло. У 2019.години утрошено је 2.381.000 динара, а у 2018.години 2.159.000 динара за спровођење ове мере аграрног буџета.

Услови за остваривање права на овај подстицај су непромењени од 2018.године. Субвенција износи  1.000,00 динара по једном осемењеном грлу. Заинтересовани пољопривредници за коришћење ове субвенције треба да доставе следећу документацију:

  • фотокопију личне карте носиоца газдинства
  • потврду о активном статусу пољопривредног газдинства (Управа за трезор)
  • потврду из Ветеринарске станице о сточном фонду
  • фотокопију картице наменског рачуна
  • фотокопију картона вештачког осемењавања (Потврда из ветеринарске станице о извршеном осемењавању грла)
  • уверење о измиреним обавезама на дан подношења захтева ( Локална пореска администрација)

Потребна  документација се предаје у  Одељењу за привреду и локални економски развој Општинске управе Нова Варош, канцеларија бр.307, сваког радног дана од 08-15 часова.

Пријем захтева за остваривање права на субвенционисано осемењавање крава почеће од понедељка 18.маја 2020. године.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

krave veštačko osemenjavanje


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.