У Прибоју на сваком кораку градилиште

glaszapadnesrbije.rs 01. мај 2020. године Економија Друштво Коментари

Ниче нова фабрика, прва после 40 година, фото: ГЗС Ниче нова фабрика, прва после 40 година, фото: ГЗС

У општини Прибој активно се ради на започетим инфраструктурним пројектима, а оно што највише радује све Прибојце јесте изградња нове фабрике.

“То је прва новоизграђена фабрика у нашем граду после 40 година, инвеститор је немачка фирма, а очекује се запошљавање 400 радника, што је за Прибој од изузетног значаја”, истакао је председник општине Лазар Рвовић.

Према његовим речима у току су и интензивни радови на хотелу који ће бити категорисан са четири звездице.

Он је казао да је са инвеститором договорено да заједнички уреде стари Прибој, па је у току уређење фасада и прилаз хотелу.

“То су за нас нова радна места, шанса за младе људе и квалитетнији и бољи живот”, истиче Рвовић.

Будући хотел са четири звездице, фото: ГЗС Будући хотел са четири звездице, фото: ГЗС

Председник општине је истакао да су у току радови на путној инфраструктури, где је било кашњења због ситуације изазване вирусом корона, али да ће се ипак све завршити у планираним роковима.

“У питању је 35 путних праваца, у припреми је још један тендер на основу кога ће бити обухваћена територија целе општине”.

У току су и интензивни радови на завршетку уређења простора регионалног стартап центра, што ће бити шанса за младе стручне људе и целокупну привреду општине Прибој.

Будући стартап центар, Фото: ГЗС Будући стартап центар, Фото: ГЗС

“Настављамо и даље улагање у образовање, ових дана очекујемо стављање у функцију фискултурне сале у ОШ ’Бранко Радичевић’, што је заједничка инвестиција општине Прибој и ЕУ”, закључио је преви човек општине Лазар Рвовић.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.