Туристички радници уклонили смеће са видиковца на Соколици

ppmedia.rs 23. април 2020. године Туризам Коментари

Туристички упосленици уклонили смеће са видиковца на Соколици, Туристички упосленици уклонили смеће са видиковца на Соколици, (foto: ppmedia.rs (A. Ровчанин))

Упркос ванредном стању, радници Туристичке организације из Пријепоља, засукали су рукаве и очистили од смећа видиковац на Соколици, једно од омиљених излетишта житеља те општине.

Бројни Пријепољци сунчано време користе за шетњу у природи, а једно од најчешћих места где одлазе је видиковац на Соколици. Међутим неогдоворни појединаци, након уживања у природи иза себе оставе огромне количине смећа, што представља негативан утисак и ствара ружну слику код истинских љубитеља природе.

Пивске флаше, пластичне кесе, остаци роштиља само су део смећа које готово да је затрпало видиковац.

Prijepolje - čišćenje smeća

– Због конфигурације терена, камион комуналног предузећа није у могућности да приђе до самог видиковца и да уклони отпад. Иако није наш посао да чистимо смеће, као одгворни људи и ове године смо се организовали, нисмо чекали комуналце већ смо засукали рукаве и очистили смеће које се налазило код видиковца. Овом приликом апелујем на све који посећују ово место да не остављају за собом смеће – каже директор ТО Пријепоље Небојша Свичевић и додаје да ће већ у понедељак туристички упосленици кренути са чишћењем плаже на Петровцу.

 Пројекат изградње видиковца на Соколици, који је завршен крајем 2016. године износио је  1,1 милион динара. Општина Пријепоље учествовала је са 350 000 динара, а остатак средстава обезбедило је Министратво трговине, туризма и телекомуникација преко пројекта Туристичке организације регије Западна Србија „Изградња и опремање десет видиковаца“.

Sokolica- vidikovac

Посетиоци који долазе на видиковац, добили су прилику да са тог места посматрају све лепоте града на Лиму. Поглед пуца и ка неким од најлепших планина у Србији – Златару, Златибору, Јадовнику.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.