Социјални радници за дан прешли 300 км како би помогли угроженима: Новац стигао на кућну адресу

glaszapadnesrbije.rs 21. април 2020. године Хуманитарне акције Коментари

Новац сиромашнима стигао на кућну адресу, Новац сиромашнима стигао на кућну адресу, (foto: RINA /ppmedia.rs)

Центар за социјални рад из Нове Вароши све време док траје ванредна ситуација максимално брине о својим корисницима, а они су најугроженијима и пензионерима са примањима до 20.000 динара уместо пакета делили помоћ од 3.000 динара.

„Желели смо максимално да помогнемо људима и зато смо у договору са њима давали им новац, уколико им универзални пакет помоћи са основним намирницима није оно што је најпотребније у овом тренутку. До сада је за ту намену утрошено 2,7 милиона динара. До сада смо имали 850 захтева и све смо испунили. Пошто су у већини случајева у питању раштркана сеоска домаћинства, момци који испоручују помоћ дневно су прелазили и по 300 километара, како би свима помогли“, рекла је за РИНУ, Јелена Лековић, директорка центра за Социјални рад у Новој Вароши.

Pomoć u vreme korona virusa

У центру је успостављен дежурни телефон и сви досадашњи захтеви су били упућени на тај начин. Међутим, бројна угрожена домаћинства немају телефонксу линију, тако да су надлежни пронашли решење и за тај проблем.

„Контактирали смо све председнике месних заједница који ће нам доставити спискове угрожених домаћинстава, тако да ће помоћ стићи и на њихову адресу“, изјавила је Јелена Лековић.

Угроженим грађанима на територији општине Нова Варош, 250 пакета помоћи уручио је и Црвени крст, а све у циљу да они који и иначе живе у тешким условима, што лакше преброде новонасталу стуацију.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

covid-19


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.