Борко је први Нововарошанин који је победио опасну корону

ppmedia.rs 19. април 2020. године Коментари

Bolnica - korona

Борко Новковић, тридесетпетогодишњи ватрогасац из Нове Вароши, након неколико недеља борбе излечен је од корона вируса и вратио се кући. Њагова битка почела је пре тачно месец дана, 18. марта, када је осетио прве симптоме.

„Имао сам температуру преко 38 која никако није пролазила на антипиретике. Одмах сам се обратио надлежним лекарима у неколико наврата, али су ме они неколико пута враћали кући у самоизолацију. Међутим, моје стање се није побољшавало пуних пет дана, због чега сам упућен у ОБ Ужице. Након прегледа инфектолога, урађеног РТГ плућа и лабораторије, који су били уредни, враћен сам кући уз констатацију да је могуће да је у питању сезонски грип. Kако сам се осећао све лошије у смислу губитка чула укуса, мириса, губитка апетита, болова у мишићима, опет сам се, кроз два дана, јавио у надлежну COVID амбуланту, где је на контролном РТГ плућа виђена обострана упала плућа, због чега сам одмах пребачен на Инфективно одељење ОБ Ужице. То је био најтежи период док сам имао вирус. Био сам малаксао, примао сам интензивну антибиотску терапију, коју су кориговали неколико пута пошто сам и даље имао температуру, био сам на кисеонику. Трећег дана сам био боље и без температуре. Ту сам лечен пет дана, а након потврде да сам ЦОВИД позитиван, одмах су ме пребацили у Земунску болницу, где сам провео још пет дана, уз наставак започете терапије из ужичке болнице“, рекао је Борко за РИНУ.

Борко Новаковић, ватрогасац који је победио корону Борко Новаковић, ватрогасац који је победио корону

Овај ватрогасац, са својих тридесет пет година, није спадао у ризичну групу и живот му није висио о концу, али ипак борба са короном, како каже, није нимало лака, ни наивна. Након што се његова клиничка слика побољшала, пребачен је на Сајам.

„Сајам је место на које долазе пацијенти који су најтеже дане у току вируса оставили иза себе. Све неопходне терапије сам примио у ужичкој и земунској болници, а када сам дошао на Сајам нисам имао никакве здравствене проблеме. Ту сам провео петнаест дана, али тај период није био обележен фармакотерапијом, већ дивним људима, позитивном енергијом и међусобном подршком. Имао сам „срећу“ да будем део једне сјајне екипе, упознао сам људе за које сам сигуран да ће ми бити пријатељи и у будућим лепим тренуцима у животу”, каже овај Нововарошанин и додаје:

„Осећам се боље него икада, само ми је превише изолације. Једва чекам да се мој живот врати у нормалу“, рекао је кроз осмех Борко.

Тренутно је у општини подно Златара заражено седам особа и може се рећи да је епидемиолошка ситуација под контролом, јер је на самом почетку било пет заражених лица, а сваки од тих пацијената имао је различит извор заразе.

Рина и ПП Медиа

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

covid-19


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.