Пријепољци из Београда послали хуманитарну помоћ у родни град

ppmedia.rs 08. април 2020. године Хуманитарне акције Коментари

Удружење Пријепољаца у Београду у тешким тренутцима не заборавља родни град, Удружење Пријепољаца у Београду у тешким тренутцима не заборавља родни град, (foto: ppmedia.rs (A. Ровчанин))

“Удружење Пријепољаца у Београду” испоручило је у среду први контигент хуманитарне помоћи, који чини 200 пакета са основним животним намирницама, намењених социјално угроженим становницима града на Лиму.

Истовремено, помоћ је стигла и пријепољској болници у виду заштитних маски, визира, комбинезона, рукавица, пиџама и дезинфекциона средстава.  Од среде у хотелу Милешева кренуо је са радом волонтерски центар одакле ће помоћ бити дистрибуирана до најугроженијих.

У тешким тренутцима за целу Србију, пријепољци који живе и раде у Београду, окупљени у “Удружење Пријепољаца у Београду”, организовали су се и послали помоћ у родни град. Новица Стељић каже да је ово тек први контигент помоћи најугроженијим суграђанима те да се на овоме неће зауставити.

– Донацијама чланова Удружења сакупљена су средства за куповину 200 пакета са основним животним намирницама. Такође, за нашу боницу набавили смо заштитне маске, комбинезоне, рукавице и другу медицинску опрему како би смо бар донекле олакшали посао лекарима и здравственим радницима који свакодневно воде борбу са короном – истиче Стељић.

Припрема пакета у Београду, Припрема пакета у Београду, (foto: ppmedia.rs)

Донаторима се захвалио директор Опште болнице у Пријепољу доктор Зоран Дробњак, који је навео да му је драго што удружење није заборавило здравствене раднике.

Удружење Пријепољаца у Београду постоји више од две деценије и из године у годину окупља све већи број чланова. Младен Тописировић каже, да су донатори били физичка лица и фирме чији су власници пореклом из Пријепоља. Он је позвао све Пријепољце који живе у Београду да се учлане у Удружење и уплатом чланарине помогну рад.

Од среде у Пријепољу је почео са радом волонтерски центар који је стациониран у хотелу Милешева, одакле ће помоћ бити дистрибуирана онима којима је најпотребнија. Волонтерски центар “Удружења Пријепољаца у Београду” ће функционисати док не прође ванредно стање и докле буде постојала потреба да се помогне најугроженијим житељима града на Лиму.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.