Због короне туризам трпи огромне губитке

ppmedia.rs 01. април 2020. године Туризам Коментари

Hotel Panorama Хотел Панорама без гостију (foto: zlatarinfo)

Златар/Златибор – Туризам у Србији готово да више и не постоји! Вирус је убио све наде и очекивања за ову годину.

И док је претходна, 2019. година, била рекордна, са више од 3,6 милиона туриста, предвиђања за 2020. су да ће резултати бити више него преполовљени. Лане смо имали скоро изједначен број домаћих и страних гостију који су се одмарали и уживали у нашој земљи.

Наша земља је бележила раст од неких осам одсто. Уз то, премашена је и бројка од десет милиона ноћења, што је, такође, раст од осам одсто у односу на 2018. годину. Да нашу земљу воле странци, најбоље говори и податак да је само у децембру 2019. у Србији боравило 269.422 иностраних гостију. Од омиљених дестинација, најтраженије су биле Београд, Нови Сад, Златибор, Врњачка Бања, Копаоник, Тара, Златар и Сокобања. Данас су ова места, нажалост, празна.

На губитку су туристички радници на Златару, чији су објекти испражњени почетком марта, а аранжмани отказани за наредна два месеца.

„У овој ситуацији нам је свакако примарно здравље наших грађана и гостију, али чињеница је да ћемо се када ово прође суочити са огромним губицима. Само у хотелу Панорама у марту, априлу и мају остаћемо без близу 20 хиљада ноћења, што је директна финансијска штета од око 40 милиона динара“,  каже управник „Панораме” и директор ТО Златар Бранко Пуцаревић.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.