Одлажу се МОСИ у Новој Вароши?

ppmedia.rs 21. март 2020. године Спорт Коментари

Смотра младости и спорта - са 45. МОСИ у Новој Вароши Смотра младости и спорта - са 45. МОСИ у Новој Вароши (foto: Д. Гагричић)

Kао што је познато највећа спортска аматерска манифестација 57. Међуопштинске омладинске спортске игре (МОСИ) ове године, средином јула, су се требале одржати у Новој Вароши.

Међутим, како тренутна ситуација налаже на просторима Србије, Црне Горе, БиХ из које су општине учеснице МОСИ,  а везана је за мере које су предузете поводом појаве опаке болести короне највероватније ће  игре бити одложене.

Kако нас је информисао председник Скупштине МОСИ , Љубивоје Вранић већ су обављени контакти са члановима Скупштине и Сталног комитета игара, а с обзиром на тренутну ситуацију заузет је став у Организационом одбору  да се игре помере за период када се буду испуњавали услови да МОСИ могу бити  нормално и неометано  одржане, а то је 2021 године.

– Знамо шта носи коронавиорус и другог избора нисмо мали. И  поред наше велике воље и жеље да спремни дочекамо спортисте из преко 30 градова који би се надметали у 15 спортских грана, како тренутно ствари стоје најбоље решење је да се игре одложе. Истина сада је тек половина марта а игре су требале да се одрже половином јула ове године, дакле за четири месеца ,  предвиђања медицинских стручњака нам не дају наду за оптимизам, мислим да је сасвим реална одлука да се игре помере за наредну 2021 годину. Није ово први пут да се МОСИ померају слично је било и 1980 године када су се игре које су требале да се одрже у Беранама (тадашњем Иванграду) ради ванредне ситуације и земљотреса у Црној Гори помериле и одржане су 1981 године. Не можемо ништа против више силе , већ су познати домаћини 58. и 59.МОСИ а то су Kолашин и Ужице, свакако да ћемо и са њима обавити контакте и разговоре . У договору са највећим органима игара Скупштином , Сталним комитетом  и  Општинским већем Нове Вароши на челу с председником Радосавом Васиљевићем ћемо донети коначну одлуку о померању игара – закључио је Вранић.

Извор: Спортдц и ПП Медиа

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.