Златар: У мећави - бију топови

zlatarinfo.rs ( Д. Гагричић ) 29. децембар 2019. године Туризам Коментари

Мећава им не смета - први час школе скијања Мећава им не смета - први час школе скијања (foto: Д. Гагричић)

На ски-стази „Златар“ 30 цм снега, у понедељак ће бити познато кад почиње сезона скијања.

 За љубитеље скијања  радосна вест: мећава већ два дана бесни у нашем крају, на  стази  Златар снежни покривач је достигао висину од 30 центиметара,  а  бију и  снежни топови.

Спремни за санкање, само да невреме бар мало стане Спремни за санкање, само да невреме бар мало стане  

`- Кад ће почети сезона скијања знаће се у понедељак. Наиме, заказан је састанак представника Општине и предузећа „Сложна браћа“, пошто се помиње неки спор  са власником имања поред стазе, а који није од битног утицаја за рад – истиче Бранко Пуцаревић, директор Туристичке организације.

Стигли гости у одмаралиште "Лане" Стигли гости у одмаралиште "Лане"

У предузеће „Сложна браћа“, које је   од Општине узело у закуп  жичару или боље рећи газдује  ски-лифтом  „сидро“, што  годинама спашава скијашку сезону, извлачећи скијаше од Пуцаревине (недалекоо од ресторана „Огњиште“) до релеја на Цвијетњаку, кажу да општина није решила имовинске односе.

Грувају топови, горе испод релеја на Цвјетњаку Грувају топови, горе испод релеја на Цвјетњаку

– Нема никаквог спора: на мојој парцели од 10 ари зпочела је са радом школа скијања. Иако мећава „истера очи“, деца и родитељи не одустају. Све су прилике да сам неком конкуренција са опремом и радом, па би да ме отера одавде – каже Александар Зечевић, власник школе „Арт“.

Сви су изгледи да ће се наћи решење  или изгладити спор и кренути „жица“, јер неколико дана повремено грувају топови на стази, припремљене су залихе  снега, а мајстори су данас око поднева припремали табач да крене из гараже „Огњишта“.

Опрез на златарском путу, слаба видљивост Опрез на златарском путу, слаба видљивост

Последњих дана су неки медији најављивали да је Златар „спреман за зиму“, не помињући скијалиште, услове, цене карте, договоре...?! Гости, пак, у два последња дана телефоном позивају агенције или власнике објеката и посреднике у издавању апартмана и кревета ,а распитују се и  код новинара – је ли спремнио скијалиште и,  ако није - кад ће бити?!

Сва чељад у акцији чишћења снега Сва чељад у акцији чишћења снега

На Златару су, изгледа, спремни само планина и небо: држе се календара и испуњавају обавезе,  дарујући падавине...

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.