У Новој Вароши одржана скупштина МОСИ, Колашин домаћин 2021. године

glaszapadnesrbije.rs 06. децембар 2019. године Спорт Коментари

МОСИ Фото: Глас западне Србије

На скупштини МОСИ која је одржана данас у Новој Вароши, одлучено је већином гласова да домаћин 58. МОСИ, које ће се одржати 2021. године буде општина Колашин. Поред тога обављена је и званична примопредаја, па је уместо до садашње Бојане Марковић на место председника постављен Љубивоје Вранић.

Нови председник скупштине МОСИ је истакао да је веома задовољан током којим је скупштина текла, великом разменом мишљења и одлукама које су донете на заседању.

„Данас смо организацију за МОСИ 2021. годину доделили Колашину, док ће 2022. организацију преузети град Ужице”, рекао је Вранић.

Моси  седница

Председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић захвалио се свим људима који су помогли прошле године да они поново постану домаћини следећих МОСИ које ће се одржати на лето 2020. године.

„МОСИ су једне од највећих пројеката због две ипо хиљаде учесника спорта, као и због манифестације које ћемо саставити, Златар фест који се одржава сваке године крајем јула, следеће године спојићемо са МОСИ које су почетком јула”, навео је Васиљевић, истичући да се увелико одвијају припреме за предстојеће МОСИ.

На редовној Скупштини МОСИ одлучено је да након пола века игре ова спортска манифестација 2022. године буде одржана у Ужицу. Том приликом помоћник градоначелника града Ужица Немања Нешић истакао је да је поносан на чињеницу да је приликом расправе владао спортски дух.

Нешић - Ужице

„Што се тиче нас Ужичана веома је важно да након тих пола века спортисти из Ужица имају прилике да у свом граду и пред својом публиком се такмиче у свом тим дисциплинама. Ми смо поднели кандидатуру за 2021. али смо уважили објективне чињенице да је ред на Црну Гору, па смо нашу кандидатуру одложили на годину дана”, казао је Нешић.

Председник Скупштине општине Колашин Милан Ђукић изјавио је да је данас у Новој Вароши исписана историја за ову малу црногорску општину.

Ђукић- Колашин

„Наша општина је више деценија од оснивања МОСИ чекала на ово. Ми до сада нисмо имали прилику да будемо домаћини игра, већ се та прилика указала током протекле године када је отворен конкурс за доделу кандидатуре. Оберучке смо прихватили и пријавили се. Данас на скупштини смо убедљиво победили, јер је већина делегата из све три републике уважила чињеницу да наша општина никада у историји никада није била домаћин, да поседујемо све што је потребно за организацију и да спремно дочекујемо организацију 2021. године”, рекао је Ђукић.

Иначе, данас је на Скупштини породица МОСИ постала богатија за још једног члана, а то је општина Лучани, док општина Тиват по статуту не може бити кандидат зато што се не наслања ни на једну од општина које учествују на МОСИ.

Глас западне Србије

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.