Отворена спортска дворана у Чајетини

glaszapadnesrbije.rs Спорт Коментари

Свечано отворена спортска хала у Чајетини капацитета 1.000 места, фото: РИНА Свечано отворена спортска хала у Чајетини капацитета 1.000 места, фото: РИНА

Златибор постаје српска Анталија: Пет милиона евра уложено у спортску инфраструктуру.

Нова, реконструисана спортска хала отворена је у Чајетини. Радови су трајали две године, а за овај пројекат из буџета општине издвојено је 132 милиона динара.

„Ово је година великих улагања у спортску инфраструктуру. Ова спортска дворана је реконструисана, а на Златибору купљена нова, тако да је укупно издвојено пет милиона евра. Број спортиста и деце која ће у њима тренирати говоре нам да нисмо погрешили", рекао је председник општине Чајетина, Милан Стаматовић и додаје да улагања у спорт тек следе.

Отварање спортске дворане у Чајетини

„Планирамо развој у свим сегментима. На Златибору ће бити изграђени нови спортски терени и школска фискултурна сала, тако да ћемо бити максимално опремљени спортском инфраструктуром. Бићемо једина општина која ће имати четири спортске хале, а све у крајњем циљу да на нашу планину доведемо што више спортских екипа на припреме, да постанемо познати као што је турска Анталија", нагласио је Стаматовић.

Спортска хала у Чајетини реконструисана је први пут од њеног настанка 1985. године и на овај начин побољшани су услови за тренирање спортиста, и повећени капацитети.

„Добили смо 1000 места, модерне свлачионице, проширили смо дворану и надам се да ће ово бити место на које ћемо у будућности бити поносни захваљујући нашим спортисти ма, који су својим резултатима заслужили савремену спортски халу", рекао је директор Спортског центра Чајетина, Никола Смиљанић.

Директор спортског центра у Чајетини, Никола Смиљаинић, фото: РИНА Директор спортског центра у Чајетини, Никола Смиљаинић

Асоцијације спортских центара Србије подржала је улагање општине Чајетина у спортску инфраструктуру.

„Лепо је да видимо овакав један модеран објекат у малој средини, то је подстрек и осталима да крену тим путем, јер улагањем у спорт ми улажемо у нашу будућност", закључио је Дејан Чикић, председник Управног одбора АСЦС.

Здравицу одржао најпознатији Златиборац, Љубивоје Ршумовић Здравицу одржао најпознатији Златиборац, Љубивоје Ршумовић

РИНА


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.