Отворена спортска дворана у Чајетини

glaszapadnesrbije.rs 08. новембар 2019. године Спорт Коментари

Свечано отворена спортска хала у Чајетини капацитета 1.000 места, фото: РИНА Свечано отворена спортска хала у Чајетини капацитета 1.000 места, фото: РИНА

Златибор постаје српска Анталија: Пет милиона евра уложено у спортску инфраструктуру.

Нова, реконструисана спортска хала отворена је у Чајетини. Радови су трајали две године, а за овај пројекат из буџета општине издвојено је 132 милиона динара.

„Ово је година великих улагања у спортску инфраструктуру. Ова спортска дворана је реконструисана, а на Златибору купљена нова, тако да је укупно издвојено пет милиона евра. Број спортиста и деце која ће у њима тренирати говоре нам да нисмо погрешили", рекао је председник општине Чајетина, Милан Стаматовић и додаје да улагања у спорт тек следе.

Отварање спортске дворане у Чајетини

„Планирамо развој у свим сегментима. На Златибору ће бити изграђени нови спортски терени и школска фискултурна сала, тако да ћемо бити максимално опремљени спортском инфраструктуром. Бићемо једина општина која ће имати четири спортске хале, а све у крајњем циљу да на нашу планину доведемо што више спортских екипа на припреме, да постанемо познати као што је турска Анталија", нагласио је Стаматовић.

Спортска хала у Чајетини реконструисана је први пут од њеног настанка 1985. године и на овај начин побољшани су услови за тренирање спортиста, и повећени капацитети.

„Добили смо 1000 места, модерне свлачионице, проширили смо дворану и надам се да ће ово бити место на које ћемо у будућности бити поносни захваљујући нашим спортисти ма, који су својим резултатима заслужили савремену спортски халу", рекао је директор Спортског центра Чајетина, Никола Смиљанић.

Директор спортског центра у Чајетини, Никола Смиљаинић, фото: РИНА Директор спортског центра у Чајетини, Никола Смиљаинић

Асоцијације спортских центара Србије подржала је улагање општине Чајетина у спортску инфраструктуру.

„Лепо је да видимо овакав један модеран објекат у малој средини, то је подстрек и осталима да крену тим путем, јер улагањем у спорт ми улажемо у нашу будућност", закључио је Дејан Чикић, председник Управног одбора АСЦС.

Здравицу одржао најпознатији Златиборац, Љубивоје Ршумовић Здравицу одржао најпознатији Златиборац, Љубивоје Ршумовић

РИНА

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.