На Златару се гради фудбалски стадион за висинске припреме

glaszapadnesrbije.rs 12. октобар 2019. године Економија Друштво Спорт Коментари

Прва фаза радова - нивелација терена, фото: РИНА Прва фаза радова - нивелација терена, фото: РИНА

У јулу следеће године у срцу туристичке зоне на Златару освануће фудбалски стадион на 1.200 метара надморске висине. Изградња модерног комплекса за висинске припреме финансира Министарство трговине, телекомуникација и туризма са 20 милиона док ће 8 милиона издвојити локална самоуправа. Извођач радова је предузеће „Нови Пазар путеви”.

„Закаснили смо са почетком извођења радова због решавања имовинско - правних односа, јер је пола земљишта припадало Србијашумама, али ће све бити спремно за 57. МОСИ зато што смо ми домаћини. Сада нам временски услови иду на руку, тако да се надам да ће добар део земљаних радова бити одрађен, а то чини и највећи део посла. Ово је сада страна, али је предвиђено да се дотера 17.000 кубика тампона да би се добила нивелација терена”, рекао је председник Општине Нова Варош Радосав Васиљевић.

Председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић, фото РИНА Председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић, фото РИНА

Према његовим речима држава им је притекла у помоћ у свим капиталним пројектима, али наравно за све њих је било потребно учешће и локалне самоуправе.

„Наш буџет износи око 800 милиона, а ове године смо добили око милијарду динара од Владе преко ресорних министарстава што говори о подршци која нама много значи. Управо преко свих ових инвестиција, отварамо нова радна места и народ нам остаје”, казао је Васиљевић.

За највећу инвестицију, председник општине, сматра тоталну реконструкцију основне школе и дворане вредности 490 милиона динара, где је сваки динар обезбеђен из Канцеларије за јавна улагања.

„Такође велики пројекат је регионални пут, од магистралног пута који води за Јужни Јадран према Златару односно према Сјеници и Новом Пазару, укупне вредности милион евра. Добили смо продршку за изградњу савременог трга у центру који ћемо свечано отворити на Дан општине 1. новембра, ту нас је министарство привреде подржало са 20 милиона, док смо из локалне касе дали 40 милиона, што је највећи издвајање које смо имали. О фудбалском сатидону сам причао као и о водоснабдевању Божетића, а изградиће се и пешачка стаза за све љубитеље Златара у вредности од 10 милиона динара”, истакао је Васиљевић.

Терен за изградњу фудбалског стадиона на Златару, фото РИНА Терен за изградњу фудбалског стадиона на Златару, фото РИНА

Ове године у нововарошкој општини биће изграђено преко 30 км локалних путева, што из средстава локалног буџета што уз помоћ Владе РС. Према речима Васиљевића највећи проблем представљају извођачи радова, јер за сваку јавну набавку коју отваре јави се само једна фирма којој на крају морају да повере посао иако увећају понуду у односу на процењену вредност.

РИНА

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.