Све спремно за “Златарфест”

glaszapadnesrbije.rs 23. јул 2019. године Туризам Златарфест Коментари

Zlatarfest 2019 cover Zlatarfest 2019 cover

„Златарфест“ ове године ће се одржати од 25. до 28. јула. Ова манифестација објединиће низ традиционалних мини-манифестација, а обележиће га и богат музички програм.

Прве вечери на Тргу војводе Петра Бојовића наступиће Караван РТС – а, следећу ноћ госте ће забављати Драгана Мирковић, док ће у недељу на велику бину изаћи бенд “Архивска забава” и Ђорђе Давид.

Почетак Златарфеста имаће своју увертиру, на малој бини поред Дома културе Јован Томић од 22. до 24. јула, у понедељак је у плану наступ неколико ди-џејева. За уторак је планиран наступ “Тамбурашког оркестра Дома културе”, народног оркестра Дома културе, музичке групе “Дк Бареxват”, виолинисте Гуте Павловића и солисткиње Зоаране Иђушки а у среду 24. јула на бину ће изаћи бенд “Цимет и ванила”.

Поред концерата, окосницу “Златарфеста”, догађаја туристичког карактера чине манифестације „Златарска регата“, „Златне руке Златара“ и „Најбоља златарска чорба“ , као и већ традиционална светковина изворног народног стваралаштва Сабор певања из вика. Продајна изложба рукотворина, старих заната, пчелињих и других домаћих производа, позната као „Златне руке Златара“, биће уприличена на неком од платоа градског Трга и посетиоцима ће бити доступна током сва четири дана трајања фестивала

За све љубитеље спорта биће организовано мноштво занимљивих догађаја, саставни део “Спортског дана” Златафеста је Куп Златара у обарању руке.

Вишедневну манифестацију испуниће и бројна дешавања за најмлађе па ће тако малишани уживати у представама, креативним радионицама и дружењу са дечјим писцима.

„Златарфест“ ће, иначе, свечано бити отворен обраћањем директора Туристичке организације “Златар” Бранка Пуцаревића и председника општине Радосава Васиљевића, у четвртак, 25. јула, у 21 сат на главној позорници на Тргу војводе Петра Бојовића.

Zlatarfest 2019 plakat program

ZlatarFest 2019 program

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.