Почела изградња "зип лајна" на Златару

zlatarinfo (Раде Прелић) 21. јун 2019. године Туризам Коментари

Зип лајн (foto: Раде Прелић)

На Златару је почела изградња "зип лајна" чија је почетна станица код Рехабилитационог центра Златар, а завршна ће бити у засеоку Трипковићи.

"Биће то један од највећих 'зип лајн' система у Србији, 620 метара ће бити одлазна сајла, а 350 метара повратна до цркве Христовог рођења. Планирамо да га отворимо средином јула или за Златар фест који ће се одржати од 25. до 28. јула", изјавио је директор ТО Златар Бранко Пуцаревић.

Kако пише на званичном сајту Туристичке организације Златара, Пуцаревић  каже да изградњу "зип лајна" са пет милиона динара финансирају Министарство трговине, туризма и телекомуникација у партнерству са општином Нова Варош и ТО Златар, али да, такође, финансирају још неколико пројеката на тој планини.

"Радимо и пешачку стазу у дужини од око два километра којом ће бити повезана Нова Варош са туристичком зоном Златара, као и дечје игралиште. За оба пројекта се издваја по три милиона динара. Ради ће се и стадион за висинске припреме који ће коштати 30 милиона динара", навео је Пуцаревић.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.