Летовање на Златару

zlatarinfo (Раде Прелић) 09. јун 2019. године Туризам Коментари

Шетња по ливадама Златара Шетња по ливадама Златара (foto: Раде Прелић)

Далеко од вреве, ужурбане свакодневице, буке и бетона, малишани Предшколских установа ,,Бамби“, ,,Вивак“ и ,,Чаробно царство“ из Београда, недељу дана провoдe на планини Златар.

Сваког дана су ишли у шетњу, разгледали природу Златара, играли игре на пољанама, а уз рекреаторе Дану и Марију су научили и нове ствари које свако треба да зна када борави далеко од града. Васпитачи су веома задовољни реакцијама деце, иако већ сада традиционално долазе са децом на ову планину, јер и сами знају колико је боравак у природи значајан за свако биће.

Златар - Лане

,,Деца редовним боравком у природи постају срећнија и смиренија, физичка активност подстиче њихова чула и добро расположење, могућност да буду гојазна се смањује а њихова маштовитост се повећава. Деца која не проводе довољно времена напољу могу имати недостатак витамина Д, често имају слабу концентрацију и прати их нервоза јер немају довољно физичких активности на свежем ваздуху“, сложили су се васпитачи.

Златар - Лане

Захваљујући дечјем одмаралишту „Лане“ у коме су била смештена, деца су имала све потребне услове за пријатан боравак и осамостаљивање у одређеним областима.

Златар - Лане

Златар - Лане

Златар - Лане

Златар - Лане

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.