Сајам пољопривреде посетило 100 нововарошких домаћина

ppmedia.rs 16. мај 2019. године Пољопривреда Коментари

Нововарошки домаћини на челу са председником општине Р. Васиљевићем посетили Сајам пољопривреде у Новом Саду Нововарошки домаћини на челу са председником општине Р. Васиљевићем посетили Сајам пољопривреде у Новом Саду (foto: ppmedia.rs)

Овогодишњи 86. Сајам пољопривреде у Новом Саду, који је традиционално окупио све значајне актере агробизниса и представнике привредних грана ослоњених на пољопривреду, у среду 15. маја посетило је 100 домаћина из Нове Вароши, заједно са председником општине Радосавом Васиљевићем.

Пољопривредни произвођаћи, имали су прилику да обиђу штандове и да се упознају са најновијим трендовима и иновацијама у механизацији.

Нововарошки домаћини на челу са председником општине Радосавом Васиљевићем посетили Сајам пољопривреде у Новом Саду, фото: www.ппмедиа.рс

Одлазак нововарошких домаћина на новосадски сајам финансирала је локална самоуправа, која већ година уназад води своје пољопривреднике на једну од највећих и најзначајнијих смотри аграра у централној и југоисточној Европи.

Један од најатрактивнијих сегмената Пољопривредног сајма престављала је изложба пољопривредне механизације која је ове године била знатно  већа у односу на претходне и простирала се на око 35.000 метара квадратних.

Иначе, на сајму је уз подршку Републичког Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде организована и највећа Национална изложба стоке на Балкану. Пољопривредници из Нове Вароши могли су да виде више од 1.600 животња, а први пут ове године, на Изложби генетског потенцијала представљене су и аутохтоне расе у Србији.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.