Протест „1 од 5 милиона” одржан први пут у Новој Вароши

glaszapadnesrbije.rs 18. март 2019. године Политика Коментари

Протест „1 од 5 милиона”  у Новој Вароши Протест „1 од 5 милиона” у Новој Вароши (foto: glaszapadnesrbije.rs)

Протест грађана „1 од 5 милиона”, одржан први пут вечерас, у Новој Вароши окупио је неколико стотина грађана.

Пристуним грађанима обратила се професорка српског језика Гордана Боранијашевић која је рекла да је поносна што је вечерас свако од присутних један од пет милиона.

Професорка српског језика Гордана Боранијашевић Професорка српског језика Гордана Боранијашевић (фото: glaszapadnesrbije.rs)

„Цео психолошки портрет вође у земљи Страдији стао је у једну његову реченицу `и да вас изађе пет милиона ништа вам нећу испунити`. Али десетине хиљада људи од студената до пензионера рекли су, не ропству, уставши у одбрану елементарне слободе, слободе мишљења, говора, дисања и делања. И као са античких тргова са инпровизованих бина од Суботица, Врања и Куршумлије већ четврти месец мењају се најумнији људи овог народа, професори, писци, новинари, уметници. Свака земља би се поносила професором Чупићем, Синишом Ковачевићем, академиком Теодоровићем... Они су оно велико добро, што нам се десило у великом злу. Чињеница је да у Србији има толико лепоте, памети, истине, правде и храбрости. Ми знамо свој пут, пут богочовека и страх нам неће заледити груди. Милион је разлога за ову народну буну а ни један против. Златарски крај увек је био слободарски, пут светлих гробова на челу са војводом Бојовићем. Зато падај сило и неправдо остани Србијо”, казала је Боранијашевић.

Професор Грађевинског факултета Драгослав Шумарац честитао је придошлицама на храбрости да се ова власт промени.

Професор Грађевинског факултета Драгослав Шумарац Професор Грађевинског факултета Драгослав Шумарац (фото: glaszapadnesrbije.rs)

„Ви сте стоти град који се окренуо против ове диктатуре Александра Вучића. Сада више нема одустајања морамо ово да доведемо до краја. Држава нам не постоји, институције система не постоје, независни медији су у траговима и једва састављају крај са крајем. Универзитет је умртвљен, партијска књижица СНС је замена за знање за поштење и морал. Ови протести желе да покажу да и сутра када се промени власт знање и морал мора да се уведе у политику”, истакао је Шумарац.

Лидер Двери и један од оснивача Свеза за Србију Бошко Обрадовић вечерас је присуствовао протесту грађана у Новој Вароши рекавши да није случајно да је баш овај град стоти који је устао против издајничке власти.

Лидер Двери и један од оснивача Свеза за Србију Бошко Обрадовић Лидер Двери и један од оснивача Свеза за Србију Бошко Обрадовић (фото: glaszapadnesrbije.rs)

„Ви сте најхрабрији део онај који неће више да ћути и да трпи и ви се никога не плашите. Показујете да је устала читава Србији и да нема назад док је Вучић на власти. Нисам ја никакав јунак ових дана ја сам само један од пет милиона који ће ускоро изаћи на улице да видимо крај овоме режиму. Прави јунак је ваш суграђанин Александар Новаковић који је био са мном заједно у згради РТС и који је ту ноћ ухапшен. Јунаци су сви они који су месецима трпели притиске СНС, да се сруши једна од ретких власти опозиције на републичком нивоу негде у Србији, а то је она која је овде успостављена када смо срушили власт СНС. Свака част онима који се нису продали, који су истрпели све притиске и издржали да остану честити и поштени за разлику од оних који су продали опозицију и тадашњу власт и прешли на страну СНС”, навео је Обрадовић.

Он је додао да ће се борити за забрану бављења политиком, онима који су се огрешили о закон као и политичким прелетачима који су издали свој народ.

Окупљени грађани Окупљени грађани (фото: glaszapadnesrbije.rs)

„Дошао сам овде посебно да вам донесем добре вести, пре свега види се светло на крају тунела после седам година под Вучићевом диктатуром. Ујединила се опозција у Србији и кренули смо у протесте против ове власти и нема назад ни предаје и повлачења. Најпре се ујединио Савез за Србију, десет различитих организација без обзира на политичке разлике, због једног циља који нам је заједнички а и вама, а то је да зауставимо одлазак наше деце из Нове Вароши у иностранство”, рекао је Обрадовић.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.