Одборници сутра о новом Статуту општине, јавна предузећа и установе подносе извештаје о раду

glaszapadnesrbije,rs 13. март 2019. године Политика Коментари

Одборници Илустрација, фото: ГЗС

Председник СО Нова Варош Никола Јелић заказао је за сутра 21. заседање локалног парламента а на дневном реду ће се наћи 32 тачке.

Пред одборницима ће се наћи предлог новог Статута општине, као и предлог Одлуке о неангажовању предузећа заекстерну ревизију завршног рачуна буџета за 2018. годину.

Такође, одборници ће донети одлуке о такси превозу, водоводу и канализацији, прибављању у јавну својину непокретности котларнице која је била власништво предузећа за производњу модне трикотаже „Слобода“ Нова Варош.

На дневном реду ће се наћи и разматрање и усвајање Плана рада Туристичке организације „Златар“ за 2019. годину, извештај о раду Библиотеке „Јован Томић“ за 2018. годину и усвајање плана рада за 2019. Извештај о раду за 2018. годину поднеће и директорка Дома културе „Јован Томић“ као и план рада за ову годину.

Одборници нововарошке скупштине разматраће извештај о раду ЈП „3.Септембар“, „Енергија Златар НВ“ доо и Регионалне санитарне депоније „Бањица“ за 2018. годину. 

Јавне установе „Спортски објекти“ поднеће програма рада за 2019. годину, као и Туристичка организација регије Западне Србије.

Извештај о раду у претходној години одборницима ће поднети Општинско веће и штаб за ванредне ситуације који ће одборницима представити и план рада за ову годину.

На дневном реду ће се наћи и разматрање програма подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја и годишњег програма заштите уређења и коришћења пољопривредног земљишта општине Нова Варош за 2019. годину.

Нововарошки парламент сутра ће усвајати предлог Акта о мрежи јавних основних школа и предшколских установа на територији општине, а разматраће се и усвајање правилника о мерама, начину и поступку заштите и безбедности ученика за време боравка у школи и свих активности које организује Средња школа и основне школе на територији општине.

Седница ће се одржати у великој сали СО Нова Варош, са почетком у 10 сати.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.