Лимом плута хиљаде белих мехурића налик пени, грађани сумњају да је река загађена

ppmedia.rs 20. октобар 2018. године Екологија Коментари

Бели мехурићи плутају Лимом Бели мехурићи плутају Лимом (foto: ppmedia.rs)

Низ реку Лим од јутрос тече хиљаде мехурића налик белој пени, што је узнемирило становнике приобалних места у околини Пријепоља. За сада нема званичних информација како је дошло до ове појаве. Житељи Ивања који су нам послали фотографије сумњају да је неко на потезу између Велике Жупе и њиховог насеља просуо непознату материју у воду, која је затим створила мехуриће, али не искључују могућност и да су мехурићи стигли из Црне Горе.

– Јутрос изнад ивањског моста могла се видети већа количина белх мехурића како плута низ реку. Ово ме је потсетило на времена када се производила целулоза у Беранама и када су отпедне воде из фабрике завршавале у Лиму а затим правиле мехуриће који су стизали и до нас. Сада сумњам да је неко просуо опасну материју која би могла да загади и онако довољно прљав Лим и угрози рибљи фонд у њему – прича средовечни човек.

Иначе, пре неколико дана због загађености Лима и бриге за реком НВО „Еуромост“ из Бијелог Поља, писала је дописе и слала на адресу европском комесару за животну средину Кармену Вели и шефу Делегације ЕУ у Црној Гори Аиво Ораву. У писму је исказана забринутост за судбину Лима због константног загађивања реке које потиче из канализационих цеви којима фекални и други отпади иду директно у њу, од разног отпада из кланица и живинарских фарми, нагомиланог смећа и шута, од којег нестају обале.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.