Зека чувар врта

zlatarinfo.rs ( Д.Гагричић ) 15. јун 2018. године Занимљивости Коментари

Блиски сусрет: ко је на мом терену? (Фото: Д. Гагричић) Блиски сусрет: ко је на мом терену? (Фото: Д. Гагричић)

- Ко је од нас двојице на туђем терену? - као да пита зека, док грицка листиће шаргарепе, која је, гле чуда, одолела таласима градоносних облака.

При блиском сусрету са придошлицом овај чувар врта у летњем периоду  није марио за шкљоцања фото-апарата. Али, коме је данас веровати?!

Зека чувар врта

Кратко је вагао: да ли да се узда у старо старовлашко умовање и заповест оних који деценијама живе у сазвучју са природом: „Домаћин је дужан да нахрани све: у кући, око куће и у шуми“ (дакле: чељад, домаће животиње и дивљач). Или да поверује  прогласима новокомпонованих еколога о „одрживом и самоодрживом развоју у руралном подручју...?“

Зека чувар врта

Ово друго зека баш и не разуме, као ни људи, па се  даде у бег до оближњег шумарка, где су му лога мајке и братије. Опет ће по оброк, кад се утишају јавке тета лије и лавеж паса,  чекајући  да се на менију нађу црвени плодови...

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.